Patriot Viper Venom DDR5 overclock yaptıktan sonra PC açılmıyor

Eskopya0127

Decapat
Daha fazla  
ASUS TUF Gaming B650M-Plus anakartımda, Patriot Viper Venom DDR5 32 GB (2x16 GB) 6000MHz CL30 olan RAM'imi manuel olarak CL28 değerine çekmeye çalıştım. Ayarları BIOS üzerinden girdim, sistem yeniden başladıktan sonra mavi ekran hatası aldım. Ardından BIOS'a girmeyi denediğimde menü açılıyor, bir süre sonra (10 15 saniye) BIOS tamamen kilitleniyor her şey donuyor. Başta RAM ayarlarını değiştirmeye çalıştım. BIOS donduğu için yapamadım sonra aşırı hızlı bir şekilde BIOS ayarlarını değiştirmeyi başardığım an gene donuyordu, yani tam ayar kaydettiğim an donuyordu. Ama ayarlar değişiyordu. Sonra ChatGPT bana flashback yap dedi ama şu an yapmaya başladım 20 dk geçti hala yeşil ışık sabit yanıyor. Yanıp sönme yok.

Yaptığım ayarlar şu şekide:

Memory frekansını 6000. fclk frekansını 2000. Core tunings Configuration for Gaming olan ayarı level 1. DRAM vdd ve vddq ayarını 1.4. TCL değerini 28. tRCD 36, tRP 36, tras, 72 trc 110, diğer değerler Auto'da.

ASUS TUF Gaming B650M-Plus anakartımda, Patriot Viper Venom DDR5 32 GB (2x16 GB) 6000MHz CL30 olan RAM'imi manuel olarak CL28 değerine çekmeye çalıştım. Ayarları BIOS üzerinden girdim, sistem yeniden başladıktan sonra mavi ekran hatası aldım. Ardından BIOS'a girmeyi denediğimde menü açılıyor, bir süre sonra (10 15 saniye) BIOS tamamen kilitleniyor her şey donuyor. Başta RAM ayarlarını değiştirmeye çalıştım. BIOS donduğu için yapamadım sonra aşırı hızlı bir şekilde BIOS ayarlarını değiştirmeyi başardığım an gene donuyordu, yani tam ayar kaydettiğim an donuyordu. Ama ayarlar değişiyordu. Sonra ChatGPT bana flashback yap dedi ama şu an yapmaya başladım 20 dk geçti hala yeşil ışık sabit yanıyor. Yanıp sönme yok.

Yaptığım ayarlar şu şekide:

Memory frekansını 6000. fclk frekansını 2000. Core tunings Configuration for Gaming olan ayarı level 1. DRAM vdd ve vddq ayarını 1.4. TCL değerini 28. tRCD 36, tRP 36, tras, 72 trc 110, diğer değerler Auto'da.

BIOS pilini söküp, geri tak. BIOS ayarları defaulta dönsün. Ardından gene aynı değerleri gir ama fclk Auto kalsın.

Sence bu yaşadığım olaya fclk mı sebep oldu?

Hocam geçen ay bende de 7400MHz CL34 Patriot RAM vardı. Seninki gibi forumda konu açtım 6000MHz CL30 ya da CL28 yapabilmek için. Bir tane RAM'lerden anlayan hocam, timing değerlerini verdi. Başta o değerler ile olmadı sonrasında fclk Auto yapınca oldu. Dene belki sende de işe yarar.

Yani bu yaşadığım durum biraz farklı gibi geldi bana çünkü BIOS kitlendi bildiğin ekran donuyordu yani hiçbir şey yapmadım düzeldi şu an ama içimde bir korku var sonuçta hani BIOS’un kendi koruma sistemini bilmiyorum ve göremiyorum da o yüzden konu açtım zaten aklımda şey yapmak var BIOS’u eski sürüme güncelleyeceğim ondan sonra yeni sürüme güncelleyeceğim ama bu RAM konusuyla ilgili yeni bir konu açarım en azından öğrenmek için iyi olur ileride denerim tekrardan. Teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı