Patriot Viper Venom RAM alınır mı?

AGESA CPU'ya tümleşik microcode gibi bir şey.

Son kez diyorum ve bir daha beni etiketleme lütfen.

8000'e kadar sorunsuz çalıştırabilirsin manuel OC ile.
Hocam son kez hangisini alacağım? 6000 ile 6200 MHz olanı mı almalıyım? Yada siz diyorsunuz EXPO olmasa da bir şey olmuyor. 6600 MHz olanı almak en mantıklısı mı?

Hocam ben bu ramleri aldım buda Hynix A çip değil mi?
AX5U6000C3016G-CLARBK

@deadfellow

Son düzenleme:

Zen4 işlemcilerde bellek kontrolcüsü ve bellek frekansı eşit olması gerekiyor daha iyi performans alabilmek için. Ama genelde 3100(UCLK) üstünde stabil olmuyor yani bu da eşittir 6200(RAM Freq) MHz demek. Senin alacağın 7200 MHz RAM 1:1 modunda stabil olmayacağı için anakartın otomatik olarak 1:2 modda çalıştıracak. Yani 3600(MCLK), 1800(UCLK) çalışacak. Buna da 1:2 mod diyoruz ve 1:1'e nazaran çok daha kötü performans veriyor. 1:2 modun tek avantajı ise RAM frekansını 7800 ve üstünde düşük zamanlamalarla çalıştırdığında 6000 1:1 moddan daha iyi oluyor.

Zen4 işlemcilerde bellek kontrolcüsü ve bellek frekansı eşit olması gerekiyor daha iyi performans alabilmek için. Ama genelde 3100(uclk) üstünde stabil olmuyor yani bu da eşittir 6200(RAM freq) MHz demek. Senin alacağın 7200 MHz RAM 1:1 modunda stabil olmayacağı için anakartın otomatik olarak 1:2 modda çalıştıracak. Yani 3600(mclk), 1800(uclk) çalışacak. Buna da 1:2 mod diyoruz ve 1:1'e nazaran çok daha kötü performans veriyor. 1:2 modun tek avantajı ise RAM frekansını 7800 ve üstünde düşük zamanlamalarla çalıştırdığında 6000 1:1 moddan daha iyi oluyor.

Pek bir şey anladığım söylenemez. Yani bu 6200 MHz üstü RAM almayalım anakart 2:1'e atar mı demek?

İşlemcinin bellek kontrolcüsü kötü ise 6000 üstünde 2:1 atar demek oluyor.

Yok, tamamiyle şansına bağlı. Silikonu sen seçemiyorsun.

Yok, tamamiyle şansına bağlı. Silikonu sen seçemiyorsun.

Dostum açık konuşmak gerekirse dediklerini anlıyormuşum gibi konuşuyorsun hiçbir şey anlaşılmıyor. Halihazırda bilen birisiyle konuşsan bir sorun olmazdı ancak konu hakkında fikri olmayıp öğrenmeye çalışan biriyle böyle konuşunca olmuyor. Her neyse iyi günler.

Bu yazdığım şeyler seçebileceğin şeyler değil. İşlemciyi satın alırken kapasitesi ne kadar bilmiyorsun, fabrikasyonda ne kadar iyi üretildi veya veriyolları ne kadar mükemmel yapıldı bilemiyorsun. O yüzden tamamiyle şansa bağlı.

Tier list diye bir şey yok, 7600X'in bellek kontrolcüsü 7950X'ten daha iyi de olabilir. Ve bunu işlemciyi alıp test etmeden bilemezsin, satın almadan bileceğin bir şey değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı