Payday 2 anlık takılmalar

İşletim sistemi
Windows 10

166770

Kilopat
Katılım
6 Mayıs 2017
Mesajlar
6.107
Makaleler
5
Çözümler
11
Oyuna yeni DLC ve harita geldi. Ondan sonra takılmalar başladı. Genellikle yeni, büyük, detaylı haritalarda oluyor bu takılma. Sabit 75 FPS alabiliyorum. Ama işlemci galiba kesiyor. Aynı zamanda tek bu oyunda değil, örnek vermem gerekir ise. Forza Horizon 4'de çok zorlanıyor. Mesela yine sabit 60 FPS alıyorum. Ama CPU kullanımı bir düşüp, bir yükseliyor. Ve o esnada ciddi bir takılma ve donma giriyor. En pisi ise, Steam'de oyun oynar iken bir mesaj gelince. PC çok fena afallıyor. Sanki çok sağlam yumruk yemiş gibi ve yerden kalkamıyor gibi. Ortalama 5 saniye donuyor. Sonra ağır bir takılmadan sonra normale dönüyor. Afterburner açık, CPU kullanımı çıldırıyor. İşlemcim G4600. 2 çekirdek bir işlemci. Sorunun işlemciden olduğuna adım gibi eminim ama size sorarak emin olmak istedim. Çok kasmıyorum aslında. Zaten yeni işlemci alacağım için. Ama ona biraz daha süre olduğu için. Yine de o donmaları ve takılmaları takmamak elde değil. Yani idaretenlik bir çözümü var mı?
 
Windows üzerinde oyun ve dijital servisler haricinde herhangi bir arka plan işlemi aktif mi? Aktifse mümkün mertebe kapatmanı öneririm. Bunun haricinde internet üzerinde bununla ilgili rastgeldiğim tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırakıp oyunu borderless window modunda oynamanın olası anlık takılma sorunlarını düzelttiğini kaydetmişler. Bir bak istersen, olmadı işlemciyi dediğin gibi yenilersin, olur biter:

https://github.com/Codeusa/Borderle...d/9.5.6/BorderlessGaming9.5.6_admin_setup.exe
 
@166770, aslında RAM tek 8 GB yerine en azından 2x4 veya 2x8 olsaydı belki o takılmaların hiçbiri olmazdı, bildiğin gibi çift kanal konfigürasyonu işlemciye yük bindiren uygulamalarda işlemci performansını artırabildiği gibi ekran kartının da daha verimli kullanabilmesine olanak tanıyor. Önceki mesajımdaki yöntemi bir deneyin, olmadı işlemci değişikliği veya RAM takviyesi vb gibi alternatifleri yine düşünebilirsin.
 
@166770, aslında RAM tek 8 GB yerine en azından 2x4 veya 2x8 olsaydı belki o takılmaların hiçbiri olmazdı, bildiğin gibi çift kanal konfigürasyonu işlemciye yük bindiren uygulamalarda işlemci performansını artırabildiği gibi ekran kartının da daha verimli kullanabilmesine olanak tanıyor. Önceki mesajımdaki yöntemi bir deneyin, olmadı işlemci değişikliği veya RAM takviyesi vb gibi alternatifleri yine düşünebilirsiniz.

Evet, çift kanal bellekler FPS açısından da çok avantajlı. Zamanın da 4x2 yapabilirdim. Ama yapmadık işte 😃 Hatta işlemciyi bile biraz daha iyi alsaydım böyle olmazdı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı