Merhaba arkadaşlar. Her bilgisayarı açtığımda windows açılır açılmaz Bilgisayarım da açılıyor. Bunu çözmenin bir yolu var mıdır? Şunu da söyleyeyim. Bu problemden önce bilgisayara virüs girmişti , görev yöneticisi , regedit , msconfig vs. hiçbiri açılmıyordu. Neyse ki Avast başlangıçta tarama sayesinde 3 tane virüs buldu ve sildi ve kurtuldum onlardan. Fakat yeni bir problem var. Dediğim gibi otomatik olarak bilgisayarım açılıyor. Eğer çözümü filan yoksa en temizinden combofix kullanmak istiyorum son çare olarak.
Nasıl? Bilgisayar açılınca tabi ki açılacak soruyu bile anlamadım. Bilgisayarınız eğer ki siz kapattınız halde tekrar açılıyorsa uzaktan yönetiliyor olabilir. (Bir ara ben de yaptım) Tek çaresi format yani truva atı bulaşmış olabilir.
Nasıl? bilgisayar açılınca tabi'ki açılacak soruyu bile anlamadım. bilgisayarınız eğer'ki siz kapattınız halde tekrar açılıyorsa uzak'dan yönetiliyor olabilir (bir ara bende yaptım) tek çaresi format yani truva atı bulaşmış olabilir.
Yanlış anlamışsın. Ben bilgisayardan bahsetmiyorum. PC yi açınca otomatik olarak "Bilgisayarım" açılıyor diyorum. Hani şu üstünde masaüstünde bilgisayar resmi olan , Yerel Disk C ve D yi barındıran
Kaspersky ve HijackThis ile tam taramalar yaptım. Önemli bir şey bulunmadı. Hijack This bir çok dosya bulmuştu ama yanlarında (file is missing) yazıyordu ben de kurcalamak istemedim.
Önemli derken ? Hiç tehdit buldu mu ? Virüsler Windows dosyalarınıza zarar vermiş olabilir. Komut istemini(Yönetici olarak) açın. Sfc/Scannow komutunu girin. Sonucu ScreenShot olarak paylaşın.
Hijack This bu program biraz sakat'dır yanlış kullanımda bilgisayarını çökertebilir şunu dene;
Başlat - çalıştır - regedit HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
Userinit değerini C:\WINDOWS\system32\userinit.exe olarak değiştirin. Sonra da bilgisayarı yeniden başlatın...
(Alıntıdır)
Fakat yeni bir problem var. Dediğim gibi otomatik olarak bilgisayarım açılıyor. Eğer çözümü filan yoksa en temizinden combofix kullanmak istiyorum son çare olarak.