PC açılırken Windows logosu büyük. Sanki CS 4:6 olmuş gibi CSM desteği diye bir ayar var BIOS'ta kapadım ama hala sonuç aynı. Bu rahatsız edici şeyi nasıl düzeltebilirim?
Yardım edenlere şimdiden teşekkürler.
Not: Resimde normal gibi gözükmüş ama normal değil büyük ezik gibi.
bcdedit /set {globalsettings} highestmode on
CMD'yi yönetici olarak başlatıp bunu yaz. Powershell kullanıyorsan söyle yazacaksin:
bcdedit /set "{globalsettings}" highestmode on
Bu kodlar bootloaderin maksimum çözünürlüğü kullanmasını sağlıyor.
Hocam format attıktan sonra verilerimi felan yükledim yüklemeden önce keşke söyleseydim. Neyse hocam ileride tekrar format atacağım zaman sizin dediğiniz gibi yapıp sizi etiketliyeceğim. O şekilde yapalım.
Gigabyte logosu çıkmıyorsa USB'ye doğru yazmadınız.
bu videoda GPT seçili olmalı mesela USB'yi doğru hazırlamadıysanız olabilir. Ayrıca USB'yi seçerken de başında UEFI olanlar seçilmeli.
Hocam siz herhalde okumuyorsunuz yazdığım şeyleri veya attığım fotoğrafları görmüyorsunuz, CSM kapalı ikende açık ikende hiçbir şekilde olumlu sonuç alamıyorum.
Bu dediğin tamamen uydurma. BGRT'yi kullanmamaması ile hiçbir alakası yok CSM'in. UEFI olarak boot edilemez ne demek yahu? Ben senelerce nasıl V570c ile UEFI olarak bir şeyler kullandım?
MSConfig'de "Boot" veya "Başlangıç" olarak adlandırılan bir sekme var oraya girin ve orada 4 adet kutucuk var onların hiçbirisinin işaretli olmadığından emin olun.