Çözüldü PC açılışındaki Windows logosu büyüdü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

iWonte

Hectopat
Yer
Türkiye
Anakart
B550M DS3H
PC açılırken Windows logosu büyük. Sanki CS 4:6 olmuş gibi CSM desteği diye bir ayar var BIOS'ta kapadım ama hala sonuç aynı. Bu rahatsız edici şeyi nasıl düzeltebilirim?

Yardım edenlere şimdiden teşekkürler.

Not: Resimde normal gibi gözükmüş ama normal değil büyük ezik gibi.

Dosya Ekleri

• 17017307055665852746133278759769.jpg
    17017307055665852746133278759769.jpg
    42,7 KB · Görüntüleme: 2.501
Çözüm
bcdedit /set {globalsettings} highestmode on
CMD'yi yönetici olarak başlatıp bunu yaz. Powershell kullanıyorsan söyle yazacaksin:
bcdedit /set "{globalsettings}" highestmode on

Bu kodlar bootloaderin maksimum çözünürlüğü kullanmasını sağlıyor.

Dostum çözünürlük bozuk sadece sürücüler inmemiştir yeni format attın sanırım bilgisayarı masaüstünde 2 dakika bir an indirecektir zaten.
Niye her şeye format format format?
Çözünürlük arttıysa (1600x1200, 1280x1024 vs değilsel GOP çalışıyordur (1920x1080 vs) şu an. Logo için Full Screen Logo'yu aktif edin. Aktif ise tek kalan sorun o oluyor. Bu sorunlar tamamen BIOS kaynaklı. Sofrbrick olmuş. Yapılan ayarlar hiçbir işe yaramıyor gördüğünüz gibi (Ultra Fast yapınca direkt çözülmesi gerekiyordu ama bir şey olmadı). HackBGRT ile Gigabyte logosu koyabilirsiniz. Logoyu BIOS dosyasını indirip AMI Changelogo 5.X ile alabilirsiniz.

Kardeşim hackbgrt Windows 11 deneme ben denedim recovery modu açıyor kardeşim sen dinleme

Windows 10 indirmek zorunda kaldım

Hocam mbr kurulum yapmışsınız, csm açıkken legacy windows kurulduğu için bu sorunu yaşıyorsunuz. Uefi kurulum rehberlerini takip ederek rufus ile uefi boot diski hazırlayıp tekrar format atmadan düzeltmezsiniz.

Ayrıca oyun oynayacaksanız windows 11 kurun. Yıllar oldu os çıkalı. Oturmamış ne demek. Her alanda başarımı w10 dan çok daha yüksek bir os. Ayrıca oyun modu yeni nesil sistemlerde ciddi işe yarıyor.
Forumu incelemeden ezbere cevap yazmassanız sevinirim.

Adam kaç kez UEFI kurdum demek zorunda? BIOS'u bozuk arkadaşın. Tekrar kurması gerekiyor üstüne. Yapılan hiçbir ayar çalışmıyor. Sorunu, BIOS'unun softbrick olması.
Hocam boşverin böyle kişileri ezbere yazıyorlar işte. Bu şekilde kalsın o verdiğiniz kod işe yaradı çok şükür, HD oldu en azından büyük olması benim için sorun teşkil etmiyor şuanlık ama BIOS güncelleme geldiğinde düzelir mi hocam?

Normalde şunu da sormak istiyorum ben hazır sistem aldığım için rev 1.4 anakartın sürümü yüklüydü FB diye bir sürüm ama ondada aynı şekilde öyleydi sonra rev 1.7 olduğu için anakartım FCc sürümü en son sürüm olduğu için ona güncellemiştim. Acaba adamlar yüklerken nasıl softbrick oldu ve bu softbrick olayını nasıl çözümleyebilirim.

Başka bir OS yüklemeden veya format atmadan.

Son düzenleme:
Forumu incelemeden ezbere cevap yazmassanız sevinirim.

Hocam boşverin böyle kişileri ezbere yazıyorlar işte. Bu şekilde kalsın o verdiğiniz kod işe yaradı çok şükür, HD oldu en azından büyük olması benim için sorun teşkil etmiyor şuanlık ama BIOS güncelleme geldiğinde düzelir mi hocam?

Normalde şunu da sormak istiyorum ben hazır sistem aldığım için rev 1.4 anakartın sürümü yüklüydü FB diye bir sürüm ama ondada aynı şekilde öyleydi sonra rev 1.7 olduğu için anakartım FCc sürümü en son sürüm olduğu için ona güncellemiştim. Acaba adamlar yüklerken nasıl softbrick oldu ve bu softbrick olayını nasıl çözümleyebilirim.

Başka bir OS yüklemeden veya format atmadan.
Orası muamma fakat son BIOS sürümünü tekrar kurmayı deneyebilirsiniz.

K
PC açılırken Windows logosu büyük. Sanki CS 4:6 olmuş gibi CSM desteği diye bir ayar var BIOS'ta kapadım ama hala sonuç aynı. Bu rahatsız edici şeyi nasıl düzeltebilirim?

Kanka monitörden olabilir

Monitörden olabilir çünkü arkadaşımda böyle bir şey yaşamış.

Monitörden olabilir çünkü arkadaşımda böyle bir şey yaşamış.
Bilemiyorum o konuda da şüphelenmiyor değilim.

@EFI Shell

Hocam BIOS' u tekrar güncelledim ama çözüm olmadı bu sefer windows logosu gitti anakart logosu geldi. Ama logo sağ üst köşeye doğru 4 pencerenin bir köşesinde gibi.

@404631 hocam verdiğiniz kodu yazdığım için bu şekilde oldu sanırsam. Düzeltilebilir mi?

CSM' yi tekrar açtığımda ve UEFI yaptığımda Anakart logosu geliyor aşağıya örnek görsel koyuyorum.

Dosya Ekleri

• 17018821882187083298915517806545.jpg
    17018821882187083298915517806545.jpg
    107,4 KB · Görüntüleme: 59
Son düzenleme:
Bilemiyorum o konuda da şüphelenmiyor değilim.

@EFI Shell

Hocam BIOS' u tekrar güncelledim ama çözüm olmadı bu sefer windows logosu gitti anakart logosu geldi.

@404631 hocam verdiğiniz kodu yazdığım için bu şekilde oldu sanırsam. Düzeltilebilir mi?

CSM' yi tekrar açtığımda ve UEFI yaptığımda Anakart logosu geliyor aşağıya örnek görsel koyuyorum.
BIOS'ta fullscreen logo tarzı bir ayar vardı onu kapatın Windows logosu gelir.

Çözümünü @404631 hocamın verdiği kodla full çözünürlük yaparak çözmüş bulunmaktayım.

Kod:

bcdedit /set {globalsettings} highestmode on
CMD'yi yönetici olarak başlatıp bunu yaz. Powershell kullanıyorsan söyle yazacaksin:
bcdedit /set "{globalsettings}" highestmode on

Bu kodlar bootloaderin maksimum çözünürlüğü kullanmasını sağlıyor.

Yardım eden ve etmeye çalışan herkese teşekkürler. 😊

Dosya Ekleri

• 17018824324702505464055907569416.jpg
    17018824324702505464055907569416.jpg
    121,9 KB · Görüntüleme: 58
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı