PC açınca şalter atıyor

Rhythmize

Decapat
Daha fazla  
PC'mi açınca evde benim odamın prizlerini kontrol eden şalter atıyor. PC'nin yük altında olup olmaması çok fark etmiyor. Açıp masaüstünde düz bekledim bir yarım saat sonra şalter attı. Bazen atmadığı da oluyor, şans işi gibi. PC'mi topladığımdan beri hiçbir parçası değişmedi, kullandığım prizde ya da evin elektrik sisteminde de bir şey değişmedi. 2 yıldır sorunsuz kullanırken son 1 haftadır şalter atıp duruyor. Sorun bilgisayarda mı yoksa şalter ile mi ilgilidir? Ne yapabilirim?

Sorun daha çok şalterde gibi, ama açma kapatma durumuna devam edersen bilgisayarda zarar görebilir.

%5 ihtimalle şalter sorunundandır. Başka bir sebepten dolayı şalter atıyordur, bir elektrikçiye gösterin, tesisatı kontrol etsin. Amperi kafanıza göre yükseltmeyin, şalterin atması iyidir; korur.

Sorun daha çok şalterde gibi, ama açma kapatma durumuna devam edersen bilgisayarda zarar görebilir.

1 haftadır kullanıyorum böyle umarım zarar görmemiştir müsait olunca bir elektrikçi ile görüşeceğim. PC'ye bir şey olmasın yeter

Bizde de benzer bir şey olmuştu hocam durduk yere şalter atmaya başladı elektrikçi çağırdık şartelin ömrü bitmiş dedi değiştirdi ve düzeldi.

Bizde de benzer bir şey olmuştu hocam durduk yere şalter atmaya başladı elektrikçi çağırdık şartelin ömrü bitmiş dedi değiştirdi ve düzeldi.

Bende şalterdendir diye düşünüyorum hocam. Çünkü PC de değişen parça yok prizde aynı. Çok masraf çıkmaz umarım. Tek sıkıntı bazı oyun hesaplarım ban yedi 100 saat civarı. Şalter atıp durduğu için AFK kaldım :/

Onu destekle görüşün hocam ben geçen sene 1500 civari bir şey ödemiştim 2 şalter değişimi için.

Psu' nun içindeki kapasitörlerin şarj, deşarj esnasında çekilen anlık akım sebebiyle sigortayı attırıyordur. Eğer PSU eski ise Re-Cap işlemi yapılıp kapasitörlerin yenilenmesi gerekir. Eğer PSU yeni ise evin sigortasını değiştirin.

PSU 2 senelik. Aldığımdan beridir kullanıyorum. Tamir vs. görmedi.

Onu destekle görüşün hocam ben geçen sene 1500 civari bir şey ödemiştim 2 şalter değişimi için.

2 sene önce 1500 ise şu an 3K civarı tutabilir hocam ama yapacak bir şey yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…