PC açınca siyah ekran kalıyor

smurk

Decapat
Daha fazla  
BIOS'a hiçbir şekilde giremiyordum. PC'yi başlattığımda del tuşunu kullanarak eskiden giriş yapıyordum. Windows'un kendi ayarlarından girmeye çalışıyorum oradan da giremiyorum, direkt başlangıç ekranına atıyordu. Birkaç yere baktığımda BIOS pilini çıkartıp 5 dakika bekleyip geri takılmasın gördüm.

Bunu yaptım ve kasadaki her şey çalışıyor ama monitor siyah ekranda kalıyor. Sadece logo geliyor ve siyah ekranda kalıyor.

Anakart: ASUS B550M-K

Windows'un çökmüş olabilir mi veya BIOS pilin bitmiş?

Windows'un dosyaları bozulmuş diye düşünüyorum.
Format atın.

HDMI veya VGA display kablosunu çıkartın kasaya taktiğin monitöre takın.

RAM'ler tam oturmamış olabilir tek tek dene.(Farklı slotları dene)
Ekran kartı tam oturmamış olabilir.
Daha Windows boot edilmemiş yani POST(Power-on self-test - Wikipedia) da sorun var hmm monitör kablon sağlam mı farklı bir modda falan olmadığına emin ol DP kullanıyorsanız HDMI deneyin veya tam tersi. BIOS pilini çıkardıktan sonra daha uzun beklemeyi deneyin 15-20 dakika gibi. Bip sesleri geliyor mu bilgisayardan dinleyin.
Klavye ışıkları yanıyor mu klavyeyi başka bir USB portunu tak. Aklıma bunlar geldi. İyi sosyaller.

Siyah ekranda kalma sorunu düzeldi. Ama yine BIOS'a giriş yapamıyorum ve BIOS pilini çıkar tak yaptığım için RAM MHz'ini yükseltemiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…