PC aniden donuyor ve hiçbir şeye tepki vermiyor

Yardım isteyen kişiler bütün donanım bilgilerini vermek zorundadır. Eğer ben bunla uğraşaşmam diyen onun da kolay yolu var, Aida64 ile HTML raporu oluşturup raporu upload edip bizle paylaşın.

Ayrıca bütün parçaları her foruma bakarak değiştirmek akıl karı değil :) İlk önce yazılımsal unsurlara sonra bios ayarlarına vs bakmak lazım. Kablolamadan da sıkıntı olabilir, çünkü bunları birbirine bağlayan kablolardır.

Ek olarak güç kanağı da olabilir çünkü güç doğru gitmediği veya kalitesiz sağlam olmayan kalolar da sorun çıkartır. Testleri yapıp sonra kontrolü yapmanız ve sonrasında değişim yapılacaksa yapılması lazımdı.

Öncelikle merhaba. Benim bilgisayarımda da aynı sorun var. Pc anıden donuyor hıcbir komuta cevap vemıyor, klavyedakı numlock tusunun bıle ışıgı yanmıyor. Pc'yi alalı yaklasık 1 ay oldu, yardım edersen sevınırım.

Ekran kartı : AMD radeon r7 260x
İşlemci : İntel core i3 2130
Ram : 4+2 1333ghz
HDD : 1tb
Power : 650w
Anakart : h61m-f pro

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle merhaba. Benim bilgisayarımda da aynı sorun var. Pc anıden donuyor hıcbir komuta cevap vemıyor, klavyedakı numlock tusunun bıle ışıgı yanmıyor. Pc'yi alalı yaklasık 1 ay oldu, yardım edersen sevınırım.

Ekran kartı : AMD radeon r7 260x
İşlemci : İntel core i3 2130
Ram : 4+2 1333ghz
HDD : 1tb
Power : 650w
Anakart : h61m-f pro
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA1155/H61M-PRO/H61M-PRO-ASUS-0408.zip
Bios güncel değilse güncelleyin.
Memtest ile test edin. İmzamdaki sistem tarama 1 ve 2 sonuçlarını paylaşın.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Oktay Aydın Tek yapmanız gereken Prime 95 ile sadece işlemciyi teste tabi tutup bu sırada Aida64 ile sıcaklıkları kontrol etmek. Bunu yapıp yapmadığınızı yazmamışsınız eğer bunu denemediyseniz bakkallığı bırakın lütfen. Eğer bir hata meydana gelirse Prime95 testi durduracaktır yada zaten yine sistem donacak.

@oturu212112 Lütfen sizde ayrı bir konu açarak sıkıntınızı dile getirin. Bu konu çok geniş bir konu bende de aynısı oluyor diyerek konuya atlamanız doğru değil.

Bazen BIOS güncellemesi yapıldığında da bu türlü kitlenme oluyor.

Bende de aynı sorun var,reset atmaktan başka çare bulamadım.Bilgisayarcılara götürdüğüm halde çözemediler bu sorunu.
Umarım burada biz çözüm önerisi sunar arkadaşlar.
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Çok ilglinç bir sorunla karşı karşıyayım. Onlarca forumda araştırdım fakat henüz tam anlamıyla sıkıntının ne olduğunu çözebilen kimse olmamış. Karşılaştığım arıza ve denediğim çözdümler aşağı da ki gibidir.

Pc belirsiz zaman aralıklarında aniden kitleniyor. Görüntü ekranda sabit kalıyor. Ne fare hareket ediyor ne de klavyeden komut verebiliyoruz. Reset atmadığımız sürece sorun düzelmiyor. Reset attıktan sonra yine belirsiz aralıklarla aynı kiltenme sorununu yaşıyoruz. Pc genellikle online oyun oynamak için kullanıldığından genellikle online oyun oynarken kitleniyor. Fakat online oyun yüzünden oluyor sanırım diyerek çözüm arayan kimseyi yönlendirmek istemiyorum. Zira normal kullanımda masaüstünde veya sabit disklerde gezerken de kitlenmiş olabilir ben denk gelmedim bir akrabamın bilgisayarı olduğu için.

Bu sorunu çözmek için denediğim çözümler şunlar.

1- Anakartı değiştirdim
2- Ekran kartın değiştirip denedim
3- Ramleri değiştirip denedim
4- Hdd yi değiştirip denedim
5- Kasa içinde ki bütün termal macunları yenileyip denedim
6- Bütün soğutma sistemlerini denedim
7- Ekstra soğutma için ekstra fan ekledim
8- Defalarca kez virüs taraması yaptım
9- Farklı işletim sistemlerini kurup denedim
10- On board ekran kartını kullanarak denedim

Denemediğim ve aklıma gelenler ise;

İşlemciyi değiştirmedim elimde uygun soketli işlemci olmadığı için.
İşlemci fanını değiştirmedim, power supply değiştirmedim.

Bunları yapmamamın sebebi de daha önce aynı sorunu bir dizüstü bilgisayarda da yaşamış olmam. Notebookta aynı hata ile karşılaştım ve işlemciyi, termal macunları değiştirdim fakat çözüm sağlamadı.

Hal böyle olunca, ben aklıma gelen ve gelebilecek her türlü çözümü denedim ama sıkıntı hala ilk günkü gibi devam etmekte. Okuduğum onlarca forumda kesin bir çözüm bulan olmamış.

Ne denir ki. Umarım bu forumda bu işi çözeriz. Yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum.
2013 yılında bu sorunu yazmışsınız.Bir çözüm bulabildiniz mi?

Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Çok ilglinç bir sorunla karşı karşıyayım. Onlarca forumda araştırdım fakat henüz tam anlamıyla sıkıntının ne olduğunu çözebilen kimse olmamış. Karşılaştığım arıza ve denediğim çözdümler aşağı da ki gibidir.

PC belirsiz zaman aralıklarında aniden kitleniyor. Görüntü ekranda sabit kalıyor. Ne fare hareket ediyor ne de klavyeden komut verebiliyoruz. Reset atmadığımız sürece sorun düzelmiyor. Reset attıktan sonra yine belirsiz aralıklarla aynı kiltenme sorununu yaşıyoruz. PC genellikle Online oyun oynamak için kullanıldığından genellikle Online oyun oynarken kitleniyor. Fakat Online oyun yüzünden oluyor sanırım diyerek çözüm arayan kimseyi yönlendirmek istemiyorum. Zira normal kullanımda masaüstünde veya sabit disklerde gezerken de kitlenmiş olabilir ben denk gelmedim bir akrabamın bilgisayarı olduğu için.

Bu sorunu çözmek için denediğim çözümler şunlar.

1- Anakartı değiştirdim.
2- Ekran kartın değiştirip denedim.
3- RAM'leri değiştirip denedim.
4- HDD'yi değiştirip denedim.
5- Kasa içinde ki bütün termal macunları yenileyip denedim.
6- Bütün soğutma sistemlerini denedim.
7- Ekstra soğutma için ekstra fan ekledim.
8- Defalarca kez virüs taraması yaptım.
9- Farklı işletim sistemlerini kurup denedim.
10- on board ekran kartını kullanarak denedim.

Denemediğim ve aklıma gelenler ise;

İşlemciyi değiştirmedim elimde uygun soketli işlemci olmadığı için.
İşlemci fanını değiştirmedim, Power Supply değiştirmedim.

Bunları yapmamamın sebebi de daha önce aynı sorunu bir dizüstü bilgisayarda da yaşamış olmam. Notebookta aynı hata ile karşılaştım ve işlemciyi, termal macunları değiştirdim fakat çözüm sağlamadı.

Hal böyle olunca, ben aklıma gelen ve gelebilecek her türlü çözümü denedim ama sıkıntı hala ilk günkü gibi devam etmekte. Okuduğum onlarca forumda kesin bir çözüm bulan olmamış.

Ne denir ki. Umarım bu forumda bu işi çözeriz. Yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum.

Dostum sorunu neydeymis nasıl çözdün.
Bazen BIOS güncellemesi yapıldığında da bu türlü kitlenme oluyor.

Bende de aynı sorun var, reset atmaktan başka çare bulamadım. Bilgisayarcılara götürdüğüm halde çözemediler bu sorunu.
Umarım burada biz çözüm önerisi sunar arkadaşlar.

2013 yılında bu sorunu yazmışsınız. Bir çözüm bulabildiniz mi?

Dostun sorununu çözebildin mi?
Arkadaşlar benim PC boşta kitliyor sistemde 5500 serisi ekran kartı var.
B450 serisi anakart var neden yapar yardımcı olsanız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı