PC aniden donuyor ve hiçbir şeye tepki vermiyor

bende de var bu sorun eğer arkada ses açıksa ses de takılma yapıyor ve berbat bir ses çıkarıyor benim bilgisayarım 10 yıllık laptop artık normal karşılıyorum. Tek çözüm güç düğmesine uzun süre basarak zorunlu kapatma sonra tekrar açılıyor
 
5600X ASUS B550 ROG'e Gaming G.Skill Trident Neo Z 3600 8x2 16 GB RAM FSP Hydro G 750W ve ASUS ROG 3070 var. SSD olarak Samsung EVO var. Sorunum şu bende aynı arkadaş gibi sistemde aniden kilitlenme yaşıyorum mouse hareket ediyor fakat tıkladığım hiçbir şey tepki vermiyor. DC de karşıdan ses geliyor ama gitmiyor. Bazen oyun oynarken bazen sadece internette dolanırken yapıyor bu sorunu. Ve sorunum 5600X ve 3070 upgradesinden sonra olmaya başladı.
 
Ve sorunum 5600X ve 3070 upgradesinden sonra olmaya başladı.
Kendi konunuzu açıp detaylı sorabilirsiniz çözüm arıyorsanız. Son zamanlarda AMD sürücülerinde tutarsızlık var güncel sürülerileri takipte kalın. DDU uygulamadıysanız uygulayıp güncel sürünüzü kurun. Benchmark testleri yaptınız mı?
 
Son düzenleme:
Kendi konunuzu açıp detaylı sorabilirsiniz çözüm arıyorsanız. Son zamanlarda AMD sürüclerinde tuttarsızlık var güncel sürülerileri takipte kalın. DDU uygulamadıysanız uygulayıp güncel sürünüzü kurun. Benchmark testleri yaptınız mı?

Ekran kartını 472 kurdum. Windows temiz kurulum yaptım ve Windows 11 kurdum. AMD'nin chipsetini kurdum sorun düzeldi şu anda bende sıkıntı kalmadı aslında yazacaktım buraya da unuttum.
 

Geri
Yukarı