Çözüldü PC, bir hata vermeden aniden reset atıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ceyhun_

Kilopat
Yer
Tekirdağ
RAM
Kingston Fury Beast 32 GB (2x16) 3200 MHz DDR4 CL16
SSD veya HDD modeli
Samsung 970 EVO Plus 500GB 3500MB-3300MB/s NVMe PC
Ekran kartı
MSI Geforce RTX 2060 VENTUS XS 6G OC 6GB GDDR6 192
Anakart
ASUS TUF B450M-PRO GAMING 4400MHz(OC) DDR4 Soket A
İşlemci
AMD Ryzen 7 5700X 4.6 GHz Soket AM4 32 MB Cache İş
Düne kadar bir sorun yoktu. Az önce Chrome'dan film izleyeyim dedim 4 sekme açıktı. Birkaç kere Ethernet gidip durdu sonra da belirli aralıklarla PC reset attı. Sonra arka arkaya reset atmaya başladı. Sorunun neden kaynaklandığını nasıl anlarım? Değerlerim bu şekilde.

Dosya Ekleri

• IMG_0575.jpeg
    IMG_0575.jpeg
    171,8 KB · Görüntüleme: 24
  • IMG_0573.jpeg
    IMG_0573.jpeg
    260 KB · Görüntüleme: 29
Çözüm
Sonunda sorunu çözdüm sorun anakart kaynaklıymış. Yeni anakart geldi. Bu BIOS ayarları nasıl olmalı? Bilgisi olan var mı? MSI anakarta biraz yabancıyım da.
Düne kadar bir sorun yoktu. Az önce Chrome'dan film izleyeyim dedim 4 sekme açıktı. Birkaç kere Ethernet gidip durdu sonra da belirli aralıklarla PC reset attı. Sonra arka arkaya reset atmaya başladı. Sorunun neden kaynaklandığını nasıl anlarım? Değerlerim bu şekilde.
bilgisayar açılmadan hemen kapanıp açılıyor mu? eğer öyle gibiyse bende 'de oldu ramları söküp temizle tak veya yerlerini değiştir beldi düzelir.

Öyle değil biraz takılıyorum sonra aniden elektrik gider gibi komple kapanıyor 1-2 saniye sonra açılıyor. Sonra arka arkaya tekrarlıyor.

Tamam benim dediğim gibi sayılır az oynatıyor sonra müdahale edene kadar tam açılmadan kapanıp tekrar açılıyor. Eğer böyle bir şey ise RAM'lerden dolayı arkadaşlarımda aynısı olmuştu 3 vaka üçü'de Ramlar'dan dolayı

Tamamdır deneyeceğim. Silgi harici başka ne ile temizlerim? Silgi yokta 😅
valla ben bezle sildim, üstüme de sildiğim oluyor. ama genede bi internetten bak ramların boşa gitmesin. :D

Vallahi ben bezle sildim, üstüme de sildiğim oluyor. Ama gene de bir internetten bak RAM'ların boşa gitmesin. :D

Tamamdır buldum bir silgi temizledim. Şimdi açtım. Daha reset atmadı. Bir de PC açılınca 3 saniyede masaüstü geliyor. Parolayı giriyorum ve görev yöneticisine baktımda ilk 10 saniye kadar işlemci %100 çalışıyor sonra düşüyor %5'lere

En son bu güncelleştirmeleri kurmuş. Acaba bunlardan kaynaklı olabilir mi?

Tdc değeri de kısa süreliğine kırmızı oluyor bir 5 saniye.

İşlemciyi alalı 3 hafta oldu bu arada.

Olay görüntüleyicisinde böyle yazı var.
"Sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması, kilitlenmesi veya beklenmeyen bir şekilde güç kaybına uğramış olması olabilir."

"22:37:15, ‎6.‎05.‎2025 tarihinde gerçekleşen önceki sistem kapanışı beklenmiyordu." Bir de bu var

"'{1BC57E06-F37E-54ED-A5F0-618E7707C625}' kapsayıcısı için meta veri hazırlama işlemi başarısız oldu, sonuç=0x80070490" Bir sürü hata ve uyarı var olay görüntüleyicisinde. O çökme sırasında bir de bu olmuş

Windows. bellek tanımlama aracı ile test edeyim dedim. 1. Testi tamamladı 2. Teste geçer geçmez pc kapandı ve şimdi komple gitti. Direkt windows onarmaya atıyor

Dosya Ekleri

• a.jpg
    a.jpg
    35,2 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:
Tamamdır buldum bir silgi temizledim. Şimdi açtım. Daha reset atmadı. Bir de PC açılınca 3 saniyede masaüstü geliyor. Parolayı giriyorum ve görev yöneticisine baktımda ilk 10 saniye kadar işlemci %100 çalışıyor sonra düşüyor %5'lere

En son bu güncelleştirmeleri kurmuş. Acaba bunlardan kaynaklı olabilir mi?

Tdc değeri de kısa süreliğine kırmızı oluyor bir 5 saniye.

İşlemciyi alalı 3 hafta oldu bu arada.

Olay görüntüleyicisinde böyle yazı var.
"Sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması, kilitlenmesi veya beklenmeyen bir şekilde güç kaybına uğramış olması olabilir."

"22:37:15, ‎6.‎05.‎2025 tarihinde gerçekleşen önceki sistem kapanışı beklenmiyordu." Bir de bu var

"'{1BC57E06-F37E-54ED-A5F0-618E7707C625}' kapsayıcısı için meta veri hazırlama işlemi başarısız oldu, sonuç = 0x80070490" Bir sürü hata ve uyarı var olay görüntüleyicisinde. O çökme sırasında bir de bu olmuş

Windows. Bellek tanımlama aracı ile test edeyim dedim. 1. Testi tamamladı 2. Teste geçer geçmez PC kapandı ve şimdi komple gitti. Direkt Windows onarmaya atıyor

Vallahi bunları çok bilmiyor. Benim bilgisayarım kötü işlemci soğutucusu açılıyor diye araya tahta sıkıştırdım. Bunlar için bilen biri lazım. Belki kinetik enerji diyorlar ondanda olabilir

1746692061651.png

Olay görüntüsünde de var bende neredeyse her gün olmuş. Muhtelemen elektrik git gel bunlar köyde çok elektrik gidiyor en azından bende bu verilen hata bu yüzden muhltelemen

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı