PC elektrik alıyor ama çalışmıyor

Hezer

Decapat
Makaleler
2
Daha fazla  
Bilgisayarı açıyorum, 0.5 saniyeliğine LED'ler yanıyor, fan dönecekmiş gibi olup duruyor. Klavye, mouse elektrik alıyor. Statik elektriklenme varsa diye en az 5-6 defa prizden söktüm. Bu sorun daha önce de olmuştu ve 5 saatte falan düzelmişti.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam;
Bu sorunu 2 gün önce yaşadım ve çözümü çok basit.
Sorun STATİK elektiriklenme; Statik elektirik bilgisayarın donanımlarına bulunan bir şey değildir, kasada bulunur ve bu statik elektriklenmenin kaldırılmasının çokça basit çözümü var ben kendi kullandığım ve tavsiye ettiğimi anlatmak isterim;
1, anakartı TAMAMEN sökün fakat kabloların yerini unutmamak için fotoğraflaryın.
2, bir tornavida'nın ucu ile kasadaki statik elektriklenmeyi kendi vücüdunuza veya başka bir şekilde topraklama yapın.
3, bu iki işlem olmazsa anakart dahil TÜM parçaları kasadan çıkartın ve kasa ile teması kesip bilgisayarı çalıştırın.
Kolay gelsin...

Statik elektiriklenme.Bende de aynı sorun vardı 10 saat açılmıyordu sonra statik elektrik kendi boşalınca açılıyor.Pc tamircisine götürmeni tavsiye ederim

Selam;
Bu sorunu 2 gün önce yaşadım ve çözümü çok basit.
Sorun STATİK elektiriklenme; Statik elektirik bilgisayarın donanımlarına bulunan bir şey değildir, kasada bulunur ve bu statik elektriklenmenin kaldırılmasının çokça basit çözümü var ben kendi kullandığım ve tavsiye ettiğimi anlatmak isterim;
1, anakartı TAMAMEN sökün fakat kabloların yerini unutmamak için fotoğraflaryın.
2, bir tornavida'nın ucu ile kasadaki statik elektriklenmeyi kendi vücüdunuza veya başka bir şekilde topraklama yapın.
3, bu iki işlem olmazsa anakart dahil TÜM parçaları kasadan çıkartın ve kasa ile teması kesip bilgisayarı çalıştırın.
Kolay gelsin...
Bunların hepsini denediydim sonuç gelmedi malesef :( yinede teşekkür ederim.
@Shadow Ryzen

Son düzenleme:
RAMlerin hepsini sök ucunu silgi ile sil. Kasan tamamen kapalı olsun. Fişten de çekili olsun. Power tuşuna 10-15 saniye basılı tut. RAMleri Sildikten sonra geri yerlerine tak. Düzelmesi lazım.

Umarım olur deneyeceğim. Kafayı yedirdi ya anakart garantiden yeni geldi heyecanla taktım bi baktım güç gelmiyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı