PC gamers en iyi 100 oyun listesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

RDR 2, bu oyunların arasında nasıl 15. oluyor anlamadım. İlk 10'da kesinlikle yer alması lazımdı. Bir de listeye GoT alıp da GoW ve TLOU almamak bambaşka bir kafa. GoT, bu iki oyundan da daha mı iyi yani?

Şampiyonlar ligi gibi liste valla. Ben çok takılmadım şu yok, bu yok. İlk 20 de gayet güzel. Bu kadar takılmayın her şeye, listeden faydalanın. Oynamadığınız şeyler varsa istek listenize ekleyin.

Ayrıca listede Türkiye'de öcü gibi görülen şahane indie oyunlarda var. Çeşitli ve güzel bir liste. Özellikle şu oyun gerçekten gelmiş geçmiş en iyi kart oyunlarından biri olabilir, denemeden bilemezsiniz.

1731493859527.png

RDR 2, bu oyunların arasında nasıl 15. oluyor anlamadım. İlk 10'da kesinlikle yer alması lazımdı. Bir de listeye GoT alıp da GoW ve TLOU almamak bambaşka bir kafa. GoT, bu iki oyundan da daha mı iyi yani?

Şu tablo listenin saçmalığını özetliyor zaten.

1731494074816.png

Şu tablo listenin saçmalığını özetliyor zaten.

Eki Görüntüle 2351190

Bence sırf göklere çıkarılan RDR 2 15. sırada olmuş diye böyle güzel bir listeyi saçma olarak görmeye gerek yok. Listede genel olarak çok kaliteli oyunlar var. Siz de RDR 2 sevdasını bir kenara bakıp bence bir değerlendirin listeyi. Ama size kalmış.

Bence sırf göklere çıkarılan RDR 2 15. sırada olmuş diye böyle güzel bir listeyi saçma olarak görmeye gerek yok. Listede genel olarak çok kaliteli oyunlar var. Siz de RDR 2 sevdasını bir kenara bakıp bence bir değerlendirin listeyi. Ama size kalmış.
Göklere çıkarılan? TLOU ve GoW gibi klasikler olmadan liste olmaz. 9. sırada Stardew Valley var. Tarihin en iyi 9. PC oyunu Stardew Valley mi?

Göklere çıkarılan? TLOU ve GoW gibi klasikler olmadan liste olmaz. 9. sırada Stardew Valley var. Tarihin en iyi 9. PC oyunu Stardew Valley mi?
Peki neden olmasın? Grafikleri piksel piksel olduğu için mi? Stardew Valley pek çok açıdan oyun dünyasında beğenilen bir oyun. Bu forumda sırf grafiklerinden ötürü bile bahsedilmez, en basitinden burada önceden de dediğim gibi indie oyunlara öcü gibi bakılıyor. Bazı Türk oyuncuların genel olarak bildiği belli başlı AAA oyunlar var sadece. Geri kalanına bakmazlar, görünce bu ne ben duymadım vesaire derler. Hatta gördüğüm kadarıyla çoğu insanın oyun yelpazesi çok kısıtlı, belli başlı şeyleri biliyorlar sadece.

Ve oyunlar böyle sıralandı diye kesin bu en iyidir diye bir şey yok, PCGamer'in yaptığı liste böyle. Siz katılmazsınız belki ama sırf 1-2 oyunun sırası değişik diye veya yok diye koskoca listeyi göz ardı etmek manasız, onu diyorum. Siz de faydalanın, bir göz atın. Ayrıca RDR 2 özellikle bu forumda aşırı övülüyor, göklere çıkarılıyor. Hiç mi görmediniz? Benim bile övmüşlüğüm vardır bir yerlerde.

Ve o saydığınız oyunlar da başka listeler de vardır, bunda olmayıversin. Dünyanın sonu değil. Olan oyunlar da kaliteli oyunlar. Yıllardır bir sürü oyun çıktı, sadece GoW veya TLOU gibi oyunlar yok oyun dünyasında.

Sence RDR2 listede kaçıncı sırada olmalı? Ayrıca, RDR2’nin herkes için uygun olmadığını düşünüyorum; çünkü hikayesi yavaş ve ağır ilerliyor. Bunu ben değil, oyuncu incelemelerinde birçok kişi söylüyor. Grafiklerin iyi olması, bir oyunun ilk 3’e girmesi için bir kural değil. Örneğin, Stardew Valley oldukça kaliteli bir oyun ve geniş bir kitleye hitap ediyor. Ancak benim tarzım olmadığı için bana hitap etmiyor. RDR2 bana hitap etse de herkesin ilgisini çekmeyebilir. Ayrıca, Stardew Valley’in piksel grafiklere sahip olması, onun herkes tarafından sevilmeyeceği anlamına gelmez. Çoğu oyuncuya hitap eden bir yapım olduğu için listede olmayı hak ediyor.

Sence RDR2 listede kaçıncı sırada olmalı? Ayrıca, RDR2’nin herkes için uygun olmadığını düşünüyorum; çünkü hikayesi yavaş ve ağır ilerliyor. Bunu ben değil, oyuncu incelemelerinde birçok kişi söylüyor. Grafiklerin iyi olması, bir oyunun ilk 3’e girmesi için bir kural değil. Örneğin, Stardew Valley oldukça kaliteli bir oyun ve geniş bir kitleye hitap ediyor. Ancak benim tarzım olmadığı için bana hitap etmiyor. RDR2 bana hitap etse de herkesin ilgisini çekmeyebilir. Ayrıca, Stardew Valley’in piksel grafiklere sahip olması, onun herkes tarafından sevilmeyeceği anlamına gelmez. Çoğu oyuncuya hitap eden bir yapım olduğu için listede olmayı hak ediyor.
Piksel grafikleri olması sorun değil, 220 saate yakın kendim oynadım. Fakat tarihin en iyi 9. oyunu olacak kalibrede değil ne yazık ki. Bir üstünde de Balatro var. Fortnite'nin ilk 60 içinde olması da ayrı garip.
-
Size göre Elden Ring'in 3. sırada olmaması lazım, souls yapımları da herkese hitap etmiyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı