PC görüntü vermiyor

Ekran kartını çıkarıp kabloyu onboarda taktım ama hâlâ görüntü yok.
Hayır. Ekran kartını anakarttan söküp öyle deneyin.
Ramlerle ilgisi yok büyük ihtimalle. Çünkü bilgisayarın açıldığını söylemişsiniz.
Bilgisayar açılıyor kısmını biraz daha genişletin. Mesela Windows'un açıldığından emin misiniz? Klavyeden numlock-capslock ışıklarını kapatıp açabiliyor musunuz?

Hayır. Ekran kartını anakarttan söküp öyle deneyin.
Ramlerle ilgisi yok büyük ihtimalle. Çünkü bilgisayarın açıldığını söylemişsiniz.
Bilgisayar açılıyor kısmını biraz daha genişletin. Mesela Windows'un açıldığından emin misiniz? Klavyeden numlock-capslock ışıklarını kapatıp açabiliyor musunuz?
Ekran kartını söküp denedim zaten. Sorunum başladığında Windows açılma sesini duyabiliyordum fakat artık o da yok ve klavyenin ışıkları yanmıyor aynı şekilde mousenin altındaki ışık da yanmıyor

Ekran kartını söküp denedim zaten. Sorunum başladığında Windows açılma sesini duyabiliyordum fakat artık o da yok ve klavyenin ışıkları yanmıyor aynı şekilde mousenin altındaki ışık da yanmıyor
Sorun daha ciddi hal almış.

Şunları yapın:

Anakart üzerinden ramleri ve işlemciyi sökün. Bilgisayara gelen tüm elektrik bağlantılarını kesin. Power'dan anakarta giren güç kablolarını çıkarın. Bios pilini çıkartın ve en az 10 dakika bekleyin. Bu işlem anakart üzerinde biriken elektiriğin boşalmasını ve biosun sıfırlanmasını sağlar. 10 dakika sonra tüm parçaları tekrar takarak deneyin.

Benzer sorunları bu şekilde çok kez çözdüm.

Sorun daha ciddi hal almış.

Şunları yapın:

Anakart üzerinden ramleri ve işlemciyi sökün. Bilgisayara gelen tüm elektrik bağlantılarını kesin. Power'dan anakarta giren güç kablolarını çıkarın. Bios pilini çıkartın ve en az 10 dakika bekleyin. Bu işlem anakart üzerinde biriken elektiriğin boşalmasını ve biosun sıfırlanmasını sağlar. 10 dakika sonra tüm parçaları tekrar takarak deneyin.

Benzer sorunları bu şekilde çok kez çözdüm.
Dediklerinizi yaptım şu anda bekliyorum

Başka bir monitöre değil ama televizyona bağlayarak denedim yine görüntü yoktu sanırım sorun ramde çözüm önerebilir misiniz

RAM'leri çıkart, iki tane varsa tek RAM'le çalıştırmayı dene olmazsa ötekisiyle dene, RAM slotunda da sorun olmuş olabilir iki slotta da dene.

Ayrıca biraz hatırlamaya çalış sen ne yaptıktan sonrag örüntü gelmemeye başlamıştı?

Monitörün sağlam olduğundan emin misin. En azından logosu çıkıp sinyal yok deyip kapanıyor demi. Eğer öyleyse Başka görüntü kablosu varsa onla dene. Belki bir aylık sürede kablonun başına bir şey gelmiştir.

Herhangi bir gelişme olmadı sorunum aynı şekilde devam ediyor
RAM'leri çıkart, iki tane varsa tek RAM'le çalıştırmayı dene olmazsa ötekisiyle dene, RAM slotunda da sorun olmuş olabilir iki slotta da dene.

Ayrıca biraz hatırlamaya çalış sen ne yaptıktan sonrag örüntü gelmemeye başlamıştı?
Akşam birkaç video izledikten sonra bilgisayarı normal bir şekilde kapattım hiçbir sorun yoktu ertesi gün ise sorun başladı görüntü yoktu

Tek Ram var diğer ikinci slota oturtmaya çalıştım fakat oraya tam olarak oturmuyor

Herhangi bir gelişme olmadı sorunum aynı şekilde devam ediyor

Akşam birkaç video izledikten sonra bilgisayarı normal bir şekilde kapattım hiçbir sorun yoktu ertesi gün ise sorun başladı görüntü yoktu

Tek Ram var diğer ikinci slota oturtmaya çalıştım fakat oraya tam olarak oturmuyor

Yanlış slota veya ters bir şekilde takmaya çalışmışsın sanırım. Oturması gerek.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı