PC Hocası 5900HX işlemcili ASUS ROG Scar G733QS'i inceledi!

Katılım
14 Mayıs 2020
Mesajlar
4.583
Çözümler
5
Yer
O_O
Fiyatı tuzlu ama performansı şeker gibi. @Ek01000 sen almak istiyordun sanırım. @Radeon RX 5500M

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Laptoplar ile ilgili abartı bir bilgim yok bilgilendirme amaçlı açıyorum konuyu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Cidden güzel laptop ama MUX Switch'in olmaması ve fiyatların saçma sapan olmasından dolayı büyük ihtimalle yurtdışından Legion 7, Legion 5 Pro veya GE76 Raider alacağım. Sonuçta bu kadar paraya pek iyi olmayan ekran, MUX Switch'siz bir laptop ve soğutma bakımından da çok iyi olmayan bir ürün var. Çok kararsızım ama zamanla netleşecektir. Umarım.

Bu arada donanım çok iyi özellikle düşündüğüm model SCAR G17'nin RTX 3070'li versiyonuydu ama MUX'un olmaması kafamı çok karıştırıyor. Gözle görülebilir bir fark olacak mı olmayacak mı konusunda. Fiyatı da bulamadım ama vardır herhalde 30 bini?

@Dark Lord of the Sith hocam bana optimus ile MUX Switch arasında ki farkı anlatabilir misin? Yani tercih etmemek için bir nedense fark cidden büyük olmalı. Fark cidden bu kadar büyük ise neden bilgiye erişmek bu kadar zor. Laptop işine yeni yeni atılıyorum ve MSI, ASUS gibi dev markaların bu kadar saçma şekilde hata yapacaklarını nedense düşünmek istemiyorum. Eğer GPU'lar arasında bir geçiş sunuyorsa bu kadar FPS farkını nasıl sunabiliyor. Genel anlamda bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.
 
Son düzenleme:
@KpY0s hocam bana optimus ile MUX Switch arasında ki farkı anlatabilir misin? Yani tercih etmemek için bir nedense fark cidden büyük olmalı. Fark cidden bu kadar büyük ise neden bilgiye erişmek bu kadar zor. Laptop işine yeni yeni atılıyorum ve MSI, ASUS gibi dev markaların bu kadar saçma şekilde hata yapacaklarını nedense düşünmek istemiyorum. Eğer GPU'lar arasında bir geçiş sunuyorsa bu kadar FPS farkını nasıl sunabiliyor. Genel anlamda bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.
Optimus teknolojisi hem işlemcide bulunan ekran kartını hem harici olan grafik kartını kullanıyor. İkisini bir arada kullanarak amaç hem batarya ömrünü uzatmak hem performansı azaltmamak. RDR2, Cyberpunk gibi oyunlarda MUX olup olmaması çok fazla farketmiyor, daha fazla GPU ağırlıklı oldukları için. Ancak çok fazla grafik gücü gerektirmeyen oyunlarda ikisini beraber kullanıyor, bu yüzden tam performans alınmıyor. CSGO, LoL, Valorant gibi oyunlarda. Bazı markaların neden koymadığı konusunda hiçbir fikrim yok, müşteri kaybediyorlar ama. Reddit'te çoğu kullanıcı MUX olmadığı için ASUS laptoplar yerine Legionları bekliyordu. ASUS nasıl böyle bir hata yapıyor fikrim yok maalesef.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı