Masaüstünde iken, görev yöneticisinde performans kısmına gelip, RAM kısmını seçip, ekran görüntüsü atar mısınız? MSI'ın BIOS menüsü basittir. Orada her ayarı rahatlıkla görebilirsiniz. Ben RAM'leriniz için XMP profil seçmediğinizi düşünüyorum.
Ayrıca,
1. Anakartınızın güncel BIOS sürümü 7E02v19. 18.04-2024 tarihinde çıkmış. Bir önce ki sürüm ise 7E02v18. Çıkış tarihi 23.01.2024. BIOS versiyonunuz bunlardan birisi değilse, Update etmenizi tavsiye ederim. Diğer arkadaşlardan da görüş alabilirsiniz. MSI'in BIOS Update işlemi de kolaydır. M-Flash yöntemini rahatlıkla yapabileceğinizi düşünüyorum. İnternette videoları mevcut.
2."Driver Booster" tarzı programları ben tavsiye etmiyorum. Tahminimce burada ki birçok kişide tavsiye etmeyecektir. Anakartınızın sitesinden gerekli dosyaları bulup, güncellemeleri manuel olarak yapabilirsiniz. (Chipset / On-Board VGA / On-Board Audio vb)
3. Ekran kartı Driver'ı içinde GeForce Experience kurup, onun içinden güncel sürüm geldikçe yükleyebilirsiniz.
4. Darboğaz olacaktır, ancak, Valorant'ı competitive tarzı ayarlarda oynarken, yani neredeyse her şey Low, yaklaşık FPS değerinizin daha yüksek olması gerekiyor.
Darboğaz testlerini kontrol edebilirsiniz. Bir kaçında şu değerleri göreceksiniz;
1080p --> CPU öncelikli: %45-52 bottleneck.
1080p --> GPU öncelikli: %18-25 bottleneck.
2K --> CPU Öncelikli: %40-43 bottleneck.
2K --> GPU Öncelikli: %10-13 bottleneck.
Yani 2K'ya geçtiğiniz zaman hiçbir şekilde bottleneck olmayacak diye bir şey yok. Ancak şu an yaşadığınız durumda aldığınız FPS değerleri düşük. Bu sadece bottleneck kaynaklı açıklanamaz. Gönderdiğiniz videoyu izledim. Her şey en düşük ayarlarda;
Min: 314
Max: 448
%1: 221 değerlerine ulaşıyor. Siz ise Valorant'ta ortalama 200FPS aldığınızı yazmışsınız ilk mesajda. Arada ki fark yaklaşık 175 FPS.