"PC hocası TV" YouTube kanalının yanlış bilgilendirmesi

TroubleMaker

Femtopat
Katılım
23 Eylül 2021
Mesajlar
32
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar internette gezinirken bir videoya denk geldim. Videonun başlığında "şükürler olsun ofise fiber internet çektik" yazısını gördüm ve izlemeye başladım. İzledikçe yanlış bilgilendirme içerdiğini fark ettim. Videoda şahıs binalarına fiber geldiğini söylüyor biraz geçtikçe bina altındaki kutuları gösteriyor. Şahsın normalde internet hızının artması ve aldığı mesaj saha dolabının bulunduğu binaya yaklaşmasından kaynaklı yani fiber söz konusu değil. Şahıs VDSL2 üzerinden internet alırken fiber üzerinden aldığını söylüyor. Dairesine giden kabloyu yenilediği için fiber çekilmiş gibi gösteriyor halbuki çektiği CAT kablonun sadece 2 damarı kullanılmaktadır bundan da binaya GPON koyulmadığını anlayabilirsiniz çünkü FTTB yani binaya kadar fiberde gerçekten CAT kablo kullanılır ve bu modemin WAN portuna bağlanır DSL portuna bağlanıyorsa kablo bu altyapı fiber değildir. Ayrıca videonun sponsorlu olduğu için çekildiği aşikar fakat binalarında kablo Net'e ait FTTH yeni daireye kadar fiber alt yapısı olduğunu da görmekteyiz. Binlarında gerçekten fiber var ve bunu bilmemeleri çok acı. Eğer bu mesajı görüyorsa videodaki şahıs hemen kullandığı hizmeti sonlandırıp dairesine fiberoptik cam kablo çekip Kablonet üzerinden internet almalı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
PC Hocası iktidarı eleştirdim diye beni Facebook sayfalarından banlamışlardı. İyi ki de banlamışlar. Çok eleştirilecek şeyleri var bunların da. Burada ayıp olmasın diye söylemiyorum. Technopat'ı düşman bilirler sonra.
 
PC hocası ve donanım arşivi kesinlikle tarafsız inceleme yapmıyorlar sırf sponsor diye kalitesiz ürünleri iyi gibi gösteriyorlar sizi takip eden insanlara yaptığınız saygısızlık.
 
Son düzenleme:
Binalarındaki fiberi fark edip dairesine çektiren arkadaşı taktir ediyorum :)

1632507658856.png
 
Yüksek donanımlı sistemlerde R6'yı %100 çözünürlük ölçeğinde test edip ayarları gösterirken ve özellikle bunu vurgularken, düşük donanımlı sistemlerde çözünürlük ölçeğini %50'de bırakıp öyle test ediyorlardı. Bunu fark ettiğimden beri 1 tane videolarını açıp izlemedim, asla güvenilir değiller.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı