PC ile alakalı en korktuğunuz şey

Korkma değil de elektrik kesildiğinde veya şartel attığında hâlen daha bir tedirgin oluyorum. Ve her bu durumu yaşadığıma kaliteli bir PSU sahibi olduğum için mutlu oluyorum. Kim bilir kaç kere sistemi kurtarmıştır.
 
Korkma değil de elektrik kesildiğinde veya şartel attığında hâlen daha bir tedirgin oluyorum. Ve her bu durumu yaşadığıma kaliteli bir PSU sahibi olduğum için mutlu oluyorum. Kim bilir kaç kere sistemi kurtarmıştır.

Aynısı başıma geldi :D birkaç gün önce buradan PSU tavsiyesi istedim bu yüzden. Hala kargoda gelmeyi bekliyor, cidden aşırı kötü bir durum.
 
Bir kere Windows 7 kullanırken YouTube'dan video izliyordum. Tam ekrana almıştım. Sonra mavi ekran verdi neden bilmiyorum. Hemen fişi çektim korkudan dolayı. Bu arada bu ilk mavi ekranım.O mavi ekrandan sonra hiçbir videoyu tam ekran izle(ye)miyorum. Ablam tam ekran ders videosu izliyor ben de tam ekran izliyor diye değişik bir bakış atıyorum. Windows 7 kullanırken bir kere daha verdi mi hatırlamıyorum. Zaten 31 Aralık 2020 tarihinde yeni yıla yeni işletim sistemiyle giriş yaptık😁,Windows 10.Sonra onda yediğim tek mavi ekran ise abim Zula'yı 1024x768 çözünürlüğünde kapatmıştı. Sonra oyunu açarken mavi ekran verdi. Neden verdi bilmiyorum açılması gerekirdi. Şimdi korktuğum şeylere gelirsek. BIOS ekranının kendisinden korkuyorum. Evet, yanlış duymadınız. Hiç BIOS ekranına girmedim ama bana hep korkutucu geliyor. Bilgisayar açılırken direk mavi bir ton var. Yani direkt BIOS öyle tasarlanmış. BIOS şu Windows 7 mavi ekranı tonunda. O yüzden çok korkuyorum. Windows 7'den korkuyorum. Sebebi o yediğim mavi ekran ve temasını nedense sevememem. Bu arada Windows 7 starter kullanıyordum ve duvar kağıdı bile değiştirilemiyordu. Evet devam ediyorum korktuğum başka bir şeyden. Bilgisayarın fazla ses çıkarması. Fan sesleri yükseldiğinde bilgisayarda virüs varmış gibi hissediyorum. Nedeni ise belli, bilgisayarın Pentium E6500 kullanması. İşlemci kendine yetemiyor daha. Chrome açarsan bile fan sesi çıkarması normal. Bu arada bu işlemciyle HOI4 oynadım. Neyse konuyu dönelim. Evet, korktuğum başka bir şeyi daha söylüyorum. Bilgisayarın mavi ekran vermesi. Aslında mavi ekran yedim ama çok korkuyorum hala neden bilmiyorum. Bunun hakkında bir fobi çıkarılmalı. Evet bilgisayar ile alakalı en korktuğum şeyi söylüyorum. Masaüstü bilgisayar, evet yanlış duymadınız. Masaüstü bilgisayarın her şeyi beni korkutuyor. Yani sanki laptop kullanırsam hiç mavi ekran vb. gibi sorunlarla karşılaşmayacak gibi hissediyorum. Edit: Bu kadar yazdığımı fark etmemiştim.
 
Son düzenleme:
Şu anki bilgisayarımı ilk montajladığımda büyük tedirginlik içerisindeydim. i3 9100F ve H310M S2V 2.0 vardı, sorun şu ki H310 anakartlar eski BIOS ile 9. Nesile görüntü vermiyor. Güncel BIOS gerek. Montajladıktan sonra güç düğmesine basarken kafamdan kaynar sular dökülür gibi olmuştu, ya görüntü gelmezse diye. İade ile çözülür ama güç bela bilgisayarı aldırdığım ailemin bir daha iade ile uğraşacaklarını sanmıyorum. Gelmişti ama görüntü.
 

Geri
Yukarı