PC kapalıyken elektrik kesintisi

Bilgisayar açıkken bile yaşanan elektrik kesintisinden dolayı bileşenlerin zarar görme ihtimali düşük. Bilgisayar kapalıyken elektrik kesintisinden zarar görme ihtimali çok daha düşük. Bence paranoyak olmayı gerektirmeyecek ölçüde düşük.
 
Bencede Türk milleti olarak çok abartıyoruz. 8 yıldır kullandığım sistem var, kaç defa çalışırken kapalıyken elektrik gidip geldi sayamaz kimse. HDD olsun PSU olsun diğer donanımlar olsun herhangi bir zarar görmedi. Tuhaftır ki, 8 yıldır da ekran kartı hariç aynı donanımlari kullanıyorum. Sakınılan göze çöp batar misali, ne kadar özen gösterirsen o kadar da başına iş alıyorsun. Bu arada sadece parazit önleme özelliği olan eski bir FSP marka PSU kullanıyorum. Eskiden beridir, anakartın ve donanımların zarar görmemesi için PSU kendini feda edecek şekilde üretim yapılır. Hadron, platoon, Everest, Rampage, Gamepower, tx, Power Boost, wozlo, Turbox, Izoly, dragos, Gametech, codegen, redrock, Quake gibi dandik markalar hariç.
 
Bencede Türk milleti olarak çok abartıyoruz. 8 yıldır kullandığım sistem var, kaç defa çalışırken kapalıyken elektrik gidip geldi sayamaz kimse. HDD olsun PSU olsun diğer donanımlar olsun herhangi bir zarar görmedi. Tuhaftır ki, 8 yıldır da ekran kartı hariç aynı donanımlari kullanıyorum. Sakınılan göze çöp batar misali, ne kadar özen gösterirsen o kadar da başına iş alıyorsun. Bu arada sadece parazit önleme özelliği olan eski bir FSP marka PSU kullanıyorum. Eskiden beridir, anakartın ve donanımların zarar görmemesi için PSU kendini feda edecek şekilde üretim yapılır. Hadron, platoon, Everest, Rampage, Gamepower, tx, Power Boost, wozlo, Turbox, Izoly, Dragos, Gametech, codegen, redrock, Quake gibi dandik markalar hariç.

Sık sık olmadığı sürece zaten PC'ye bir zararı yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı