PC kapalıyken sisteme güç geliyor

Askerr

Decapat
Daha fazla  
Masaüstü bilgisayarım kapalıyken birden güç geliyor, hoparlörün ışığı ve kulaklığımın ışığı loş bir şekilde yanmaya başlıyor ve hoparlörden pıt pıt sesleri gelip duruyor.
Bu durum bazen bilgisayarı kapatır kapatmaz oluyor, bazen de kapattıktan saatler sonra birden oluyor. Bunun sebebi nedir?

BIOS ayarlarından PC kapalı iken USB'lere güç verme ayarı açık olabilir. Eğer PSU eski ise sızıntı yapıp anakarta güç veriyor olabilir. Taktığınız prizde topraklama yok ise belki bundan da kaynaklı olabilir. Ama benim önerim kapattıktan sonra çoklayıcı kullanıyorsanız onun da anahtarını kapatın yoksada direkt fişden çekin.

BIOS ayarlarından PC kapalı iken USB'lere güç verme ayarı açık olabilir. Eğer PSU eski ise sızıntı yapıp anakarta güç veriyor olabilir. Taktığınız prizde topraklama yok ise belki bundan da kaynaklı olabilir. Ama benim önerim kapattıktan sonra çoklayıcı kullanıyorsanız onun da anahtarını kapatın yoksada direkt fişden çekin.

Hocam bios ta öyle bir ayar açık olsa PC'yi kapattığımda güç gelmezmi USB'lere, ama bende bilgisayar kapandıktan saatler sonra birden olabiliyor, bazen de kapatır kapatmaz oluyor.
PSU yaklaşık 2 yıllık ve Corsair'in CV550 modeli aslında çok da eski değil
Taktığım prizde topraklama var mı yok mu bilmiyorum ama muhtemelen vardır. Ben akım korumalı priz kullanıyorum zaten ona bağlı bir şekilde kasa. Hoparlörden sesler gelmeye başlayınca tuşuna basıp kesiyorum elektriği ama yani bunu neden yapar ne sıkıntısı var onu merak ediyorum.

Hocam BIOS'ta öyle bir ayar açık olsa PC'yi kapattığımda güç gelmezmi USB'lere, ama bende bilgisayar kapandıktan saatler sonra birden olabiliyor, bazen de kapatır kapatmaz oluyor.
PSU yaklaşık 2 yıllık ve Corsair'in CV550 modeli aslında çok da eski değil.
Taktığım prizde topraklama var mı yok mu bilmiyorum ama muhtemelen vardır. Ben akım korumalı priz kullanıyorum zaten ona bağlı bir şekilde kasa. Hoparlörden sesler gelmeye başlayınca tuşuna basıp kesiyorum elektriği ama yani bunu neden yapar ne sıkıntısı var onu merak ediyorum.

Sisteminizden eminseniz bence evinizdeki elektrik tesisatınızdan, taktığınız prize bir bakın 2 metal uç var mı?

Masaüstü bilgisayarım kapalıyken birden güç geliyor, hoparlörün ışığı ve kulaklığımın ışığı loş bir şekilde yanmaya başlıyor ve hoparlörden pıt pıt sesleri gelip duruyor.
Bu durum bazen bilgisayarı kapatır kapatmaz oluyor, bazen de kapattıktan saatler sonra birden oluyor. Bunun sebebi nedir?
Her ne kadar sistem kapalı olsa bile güç kaynağinda az da olsa bir miktar kaçak akım var. O kaçak akım bir kaç tane kondansatörü doldurup bunu yapıyor olabilir. Döngü tekrarlanır sürekli olarak. Doldurur, çalıştırır ve boşalır.

Sisteminizden eminseniz bence evinizdeki elektrik tesisatınızdan, taktığınız prize bir bakın 2 metal uç var mı?

Var hocam oda var

Her ne kadar sistem kapalı olsa bile güç kaynağinda az da olsa bir miktar kaçak akım var. O kaçak akım birkaç tane kondansatörü doldurup bunu yapıyor olabilir. Döngü tekrarlanır sürekli olarak. Doldurur, çalıştırır ve boşalır.

Sistem yaklaşık 2 senelik ama bu sorun birkaç aydır var. Sonradan oldu yani

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı