PC kapanıyor ve evin lambaları pırpır ediyor

Bunlar fazla akım çeken cihazlar değil. Evdeki diğer cihazlarda sıkıntı olabilir. Elektrikçi çağırın derim.
 
Bunlar fazla akım çeken cihazlar değil. Evdeki diğer cihazlarda sıkıntı olabilir. Elektrikçi çağırın derim.

Bu arada PC açılmadığı sürece evde hiçbir problem yok sadece PC açınca oluyor bu olay ve birkaç gün içerisinde hiçbir işlem yapmadım kasayla alakalı.
bu arada bir prize değil 5'de takılılar orda sıkıntı olabilir mi acaba ?
 
Hocam, bir elektrikçinin tesisata bakması çok iyi olur, çünkü yeni masaüstü PC'ler 750-800 watt ' a kadar güç çekebildiğinden anlık 800 watt'lık bir rezistansın çekeceği kadar güç çekerler. Bu durum da buatta, vb. bazı elektrik elemanlarında mutlak sıkıntı varsa onları anlık olarak (bu pırpırın nedeni olabilir) etkileyebilir. PC'nizde veya uzatmayla sıkıntının değil de ev tesisatında görünmeyen (bir elektrikçiyle anlaşılabilecek) sıkıntının olduğunu düşünüyorum. PC'nin bu ilk açılma sırasında sıkıntılı olabilecek bir noktayı tetiklediğini düşünüyorum. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Hocam, bir elektrikçinin tesisata bakması çok iyi olur, çünkü yeni masaüstü PC'ler 750-800 Watt'a kadar güç çekebildiğinden anlık 800 Watt'lık bir rezistansın çekeceği kadar güç çekerler. Bu durum da buatta, vb. bazı elektrik elemanlarında mutlak sıkıntı varsa onları anlık olarak (bu pırpırın nedeni olabilir) etkileyebilir. PC'nizde veya uzatmayla sıkıntının değil de ev tesisatında görünmeyen (bir elektrikçiyle anlaşılabilecek) sıkıntının olduğunu düşünüyorum. PC'nin bu ilk açılma sırasında sıkıntılı olabilecek bir noktayı tetiklediğini düşünüyorum. Kolay gelsin.

Oh be sonunda güzel bir açıklama sağ ol dostum <3
 
Hocam bunun topraklama ile ilgisi olabilir mi?

Hayır bu olayın topraklama ile uzaktan yakından alakası yoktur. Topraklama elektrik kaçağı tehlikesine karşı alınan bir önlemdir. Cihazın gövdesine bağlandığı için bu gidip gelmelere neden olacak bir durum değildir. Soruna gelirsek, birinci ihtimal nötr hattın da direkten veya sigorta kutusundan. Bağlantı gevşemiş olabilir, faz da gevşemiş olabilir. Elektrikçinin gelip bakması gerekli yoksa, evde ki cihazlarınız voltajın gidip gelmesinden dolayı zarar görebilir.
 

Geri
Yukarı