PC kendi kendine kapanıyor

Katılım
24 Mart 2021
Mesajlar
200
Yer
Hawaii
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Radeon Rx 570
AMD Ryzen 5 2600
CORSAIR 8X2 16 GB Vengeance
Samsung 860 Evo 500GB
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Back End Developer
Son zamanlarda başıma gelmeye başladı. GTA, Valorant oynarken durduk yere kapanıyor veya reset atıyordu. İşlemci macunumu 3 yıldır yenilemedim bu yüzden olabilir mi? İşlemci sıcaklığım da 70 olmuyor 60'larda geziyor. Bir türlü anlayamadım nedenini. Yardımcı olur musunuz? Ve bir bilgisayarcıya götürmem gerekir mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Demiştim PSU diye High Power, ASUS, Gigabyte, FSP, Cooler Master, Seasonic, Corsair gibi kaliteli markalara bakın.
Hocam demiştiniz de başta bir test yapmak lazım. Boşuna da gidebilirdi iddianız.
 
@Jack İşte iddia değil hocam tecrübe diyeyim. Direkt gidiyorsa PSU'dur. Tabii bu CPU ısı değeri normal ise, ekran gidiyor Kasa açık kalıyor ise GPU ya da düşük ihtimal PSU'dur. Arkadaşın anlattığı direkt PSU'ya yönelikti.
Hocam neden dediğinizi tahmin edebiliyorum ama yani yanlış anlamayın ama önlem almak için bence test yapılması iyi oldu. Mesela anakart sebepli bir sorun olma ihtimali de vardı ama büyük ihtimal PSU idi.
 
Bu arada PSU kablolarında ki temassızlıktan dolayıymış problem belli kablolara dokunduğum gibi elime geldi sonrasında teste sokunca bana mısın demedi 20 dakika götürdü :D
 
Bu arada PSU kablolarında ki temassızlıktan dolayıymış problem belli kablolara dokunduğum gibi elime geldi sonrasında teste sokunca bana mısın demedi 20 dakika götürdü :D
Hocam direkt valorant falan deyince de o konulara girdik, kusura bakmayın boş masraf çıkıyordu az kala.
 
Estağfurullah hocam sayenizde bilgi edinip yeni şeyler öğrendim. Tekrardan teşekkür ederim.
 

Geri
Yukarı