PC mi konsol mu almalı?

Arkadaşlarınızla oyun oynamak asıl gayeniz ise, arkadaşlarınız hangi platformu kullanıyorsa zaten o platforma ait cihazı almanız gerekir.

Yok belli oyunları oynuyorum. Ona uygun cihaz seçmek istiyorsanız, tercihinizi 1080p mi? 2K mı? 4k mı? oynayacağınız belirler.

1080p ile oyun oynamak için 2-4 GB vram
2K oyun oynamak için 4-8 GG vram
4k oyun oynamak için 8+ GB vramli ekran kartı tercih etmeniz yerinde olur. Değerleri detay seviyesine göre belirleyeceksiniz. 1080p için orta değer için 2 GB, yüksek-ultra detay için 4 GB vram seçmeniz gerekli. 1080p yüksek ve ultra ayarlar için orta seviye ekran kartları genelde yeterli oluyor.

Konsol alacaksanız, bence yeni konsolların çıkmasını veya koyulan ek verginin sona ermesini bekleyin. Şu haliyle konsol piyasasında anormal fiyatlar oluştu. Ancak, ülkenin ekonomik geleceği de belirsiz. Eylül'de Ekim'de fiyatlar nasıl olur? Bunu öngörmek de zor.
 
Bilgisayar satin almak isteyen arkadaslar, bilgisayar demis. Eger hikayeli oyunlar oynayacak, cok fazla online oynamayacaksan konsol derim. Elbette konsolun, oyun fiyatlarini da goz onunde bulundurman lazim. Cok pahaliya gelebiliyor. Konsol kullanan arkadaslarim genelde takas sistemiyle oyun aliyorlar. Bilgisayar alirsan 3,000 tl ile pek iyi bir sistem ortaya cikmaz, fakat bilgisayar kolunda korsan oyun oynama avantaji var. Her ne kadar onermesem de (!)
 
Evimde PS4 1 tb cihazımda var üst seviye bir bilgisayarımda var ayda yılda bir kere ps4 açıp oynuyorum hatta ps de olan oyunları bile pc de oynuyorum alışkanlık herhalde bilmiyorum bana soracak olursanız pc almanızı öneririm
 
hocam biraz geç oldu ama bu konuda biraz kıtım yardımcı olrusanız sevinirim. Şimdi ben seneye sınavı atlattıktan sonra oyun için, bildiğin full oyun için yani cihaz almayı düşünüyorum ki aklımda pc tarafında laptop var. Sizce ps5 mi yoksa xbox serisinden mi tercih etmeliyim? CSGO vb gibi hiçbir online oyunla bağlantım yok. Hitman, Tomb Raider, GTA, PES, Forza, Outlast, RE, Mafia, Last of Us, Uncharted vb. gibi hikaye tabanlı tek kişilik oyunlar oynarım ha belki CS'ye de kayarım ama hiçbir zaman online oyun sevemedim, neyse. Dediğim gibi pc mi düşüneyim yoksa ps5 ya da xbox serisini mi?
 
Hocam biraz geç oldu ama bu konuda biraz kıtım yardımcı olrusanız sevinirim. Şimdi ben seneye sınavı atlattıktan sonra oyun için, bildiğin Full oyun için yani cihaz almayı düşünüyorum ki aklımda PC tarafında laptop var. Sizce PS5 mi yoksa Xbox serisinden mi tercih etmeliyim? CS:GO vb gibi hiçbir Online oyunla bağlantım yok. Hitman, Tomb Raider, GTA, pes, Forza, Outlast, re, Mafia, Last of Us, Uncharted vb. gibi hikaye tabanlı tek kişilik oyunlar oynarım ha belki CS'ye de kayarım ama hiçbir zaman Online oyun sevemedim, neyse. Dediğim gibi PC mi düşüneyim yoksa PS5'ya da Xbox serisini mi?

Eğer PS5 oyunları alacak kadar param var diyorsan PS5, ama yok anca Game Pass alacak kadar param var diyorsan Xbox Series X. PS özel oyunlarını oynamak istiyorum fakat param yok diyorsan Xbox Series X al sonra birinden PS4-PS5 ödünç al veya bir internet kafede oyna.
 

Geri
Yukarı