PC Montajını öğrenmek için sistem önerisi

Algoris

Kilopat
Merhabalar. Bilgisayar bileşenlerini daha önce kendim toplamadım. İşlemci, termal macunu, harddisk vb. bileşenleri takmayı öğrenmek için bir sistem alacağım. Tamamı 2. elden oluşacak. Herhangi bir amaçla kullanmam sanırım. Bunun için anakart, işlemci, RAM önerir misiniz ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar. Bilgisayar bileşenlerini daha önce kendim toplamadım. İşlemci, termal macunu, harddisk vb. bileşenleri takmayı öğrenmek için bir sistem alacağım. Tamamı 2. elden oluşacak. Herhangi bir amaçla kullanmam sanırım. Bunun için anakart, işlemci, RAM önerir misiniz ?
Kendi kasanı sök birdaha tak :)

Hocam technopat youtube sayfasındaki videoları izleyerek yapabilirsin. Bende videoları izleyerek kendim topladım. Topladıktan sonra çok kolay bi işlem olduğunu anladım

Merhaba. Bildiğiniz 2. el bilgisayar tamiri ve bakımıyla uğraşan bilgisayarcıya gidin. Elinde hiç çalışmayan anakart, RAM, işlemci, ekran kartı, PSU, vb. mutlaka vardır. Bunlar bunları bir süre elinde bekletip altın, gümüş, platin, bakır, vb. değerli madenlerinin geri dönüşümü için ellerinden bir müddet sonra yine çıkarıyorlar zaten, tamir etmek ve arıza aramanın sıfırına göre daha masraflı olabildiği PC parçalarında. Düşük ücretle veya belki ücretsiz size bunları verip temin edebilir. 2. el de olsa bir bedelle bunları alacağınız için (2. elin de genelde tl. piyasası vardır, benim bildiğim kadarıyla, 7-8 yıl öncesinde öyleydi çünkü)

Not: 7-8 yıl önce 5-6 adet 200-250 watt'lık PC PSU'sunu böyle 2. elle uğraşan bir bilgisayarcıdan sadece 10 tl. vererek satın almıştım. Amacım yapacağım bazı elektronik devrelere (TDA1554q amfi entegresi projesi için örneğin, halen PC çıkışında 2*22 watt ses çıkışlı kabinlerde kullanıyorum) ) ucuz malzemenin temini ve PSU'nun sağlam kalan (anahtar, parazit filtresi girişi gibi) bazı parçalarını başka yerlerde bu şekilde değerlendirmekti. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı