PC oyunlarda kendiliğinden reset atması

CemalPelit

Hectopat
Daha fazla  
Yaklaşık 1 sene önce 2500 TL'lik PC topladım. Oyunlarda hiç kasmıyor gayet güzel çalışıyor. Ama bir sorunu var. CS:GO veya Rust gibi oyunlar oynarken PC kendi kendine yeniden başlatılıyor. Böyle olunca bilgisayarın ve Steam'ın açılmasını bekleyene kadar çoktan 3 dakika geçmiş ve banlanmış oluyorum. Bu yüzden artık CS:GO, Rust gibi oyunları anakartımı falan yakar diye açmaya korkuyorum. Ama bu durum saatlerce LoL oynasam bile 1 yıl boyunca 1 kere olmadı. Bir çözüm ayar falan bilen varsa lütfen yardımcı olsunlar ayrıca merak ediyorum formatla düzelir mi bu? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum Aida64 adlı program ile bilgisayarının ısınma durumunu kontrol edip ekran görüntülerini buraya atarsan yardımcı olabilirim. Sanırım ekran kartında bir porblem var ve çakışma sonucu bilgisayarını yeniden başlatıyor. Ekran kartı chip'inin termal macuna ihtiyacı olabilir. Dediğim gibi Aida64 isimli programı kullanarak Bilgisayar>Algılayıcı>Sıcaklık (ya da buna benzer bir dizilim ve isimlerle ulaşabilirsin) yaptığında karşına bilgisayar parçalarının fiziksel sıcaklıkları çıkar, bunların görüntüsünü burada paylaşabilirsen yardımcı olmaya çalışayım..

Dostum Aida64 adlı program ile bilgisayarının ısınma durumunu kontrol edip ekran görüntülerini buraya atarsan yardımcı olabilirim. Sanırım ekran kartında bir porblem var ve çakışma sonucu bilgisayarını yeniden başlatıyor. Ekran kartı chip'inin termal macuna ihtiyacı olabilir. Dediğim gibi Aida64 isimli programı kullanarak Bilgisayar>Algılayıcı>Sıcaklık (ya da buna benzer bir dizilim ve isimlerle ulaşabilirsin) yaptığında karşına bilgisayar parçalarının fiziksel sıcaklıkları çıkar, bunların görüntüsünü burada paylaşabilirsen yardımcı olmaya çalışayım..
Şuan memleketteyim hemen döneceğim

Aynı hatadan muzdaribim. PC reset atmadan hemen önceki sıcaklık ve güç değerleri ise;
GPU 66°
CPU 53°
GÜÇ 93.9W
Önceden nadiren olurken son 1-2 haftada artık herhangi bir oyuna girdiğimde (CS:GO'da dahil) 10-15 dakika içerisinde kapanır oldu. Artık oyun oynamaktan korkmaya başladım PC'yi yakacağım diye.
Olay günlüğünden hatanın raporuna baktığımda "Kernel power 41 63" hatası olduğunu görüyorum.
İnternetten aylardır araştırıyorum, onlarca şey denedim fakat henüz çözüm bulabilmiş değilim.
Sistem özelliklerim ise;
İ5 6402P
STRIX RX470
MSI H100M PRO-VD
8GB Kingston
High power 500W 80+ PSU
3 defa sıfırlama yaptım ve sürücüler, sistem, BIOS ve olabildiğince her güncellemeyi yaptım, sistem tamam anlamıyla güncel durumda. Herhangi bir Overclock işlemi de gerçekleştirmiyorum kendi hızında (1250mhz) ile çalışmakta kart. fakat yinede reset atıyor.

Sorun galiba PSU'da

Edit; Sorunun kaynağını buldum. Şöyleki internet kablosu takılı oyuna girdiğimde PC 10-15 dk sonra reset atmaya başlıyormuş. Kabloyu çıkartıp 3-4 saat aralıksız oynamama rağmen ne kapandı nede ekran gitti. Şimdi asıl sorun neden böyle yapıyor ? Bu durum online oyun oynamamı engelliyor yardım ederseniz sevinirim ve Cemal Pelit hocam sizde deneyin belki aynı sorundur ?

aynı problemi bende yaşıyorum gtx970 kullanıyorum vs650 80 plus güç kaynağım var,problem sadece pubg oyununu oynarken yaşıyorum bazen oluyor bazen olmuyor sebebini bilmiyorum geçen hafta olmadı

aynı problemi bende yaşıyorum gtx970 kullanıyorum vs650 80 plus güç kaynağım var,problem sadece pubg oyununu oynarken yaşıyorum bazen oluyor bazen olmuyor sebebini bilmiyorum geçen hafta olmadı

PYBG'deki genel diye biliyorum bu hatayı oyunla ilgili. Tabi çözümü olabilir bilmiyorum İnternette araştırıken 4-5 kez PUBG oyununda bu hatayı alanları gördüm.

PYBG'deki genel diye biliyorum bu hatayı oyunla ilgili. Tabi çözümü olabilir bilmiyorum İnternette araştırıken 4-5 kez PUBG oyununda bu hatayı alanları gördüm.
yani öyle düşündüm ama ısrarla devam ediyor yeri geliyor 1 maç oynuyorum bir sıkıntı olmuyor yeri geliyor pubg oyun başladıktan sonra uçağa binmeden reset atıyor artık tamamiyle güç kaynağından kaynaklı olduğuna karar verdim çünkü msi gtx970 mevcut kartıma stres testi yaptım reset atmadı cpu stres testi yaptım max sıcaklık 50 artık başka psu ile deneyeceğim bayramdan sonra ilk işim vs650 yi garantiye yollamak olucak

yani öyle düşündüm ama ısrarla devam ediyor yeri geliyor 1 maç oynuyorum bir sıkıntı olmuyor yeri geliyor pubg oyun başladıktan sonra uçağa binmeden reset atıyor artık tamamiyle güç kaynağından kaynaklı olduğuna karar verdim çünkü msi gtx970 mevcut kartıma stres testi yaptım reset atmadı cpu stres testi yaptım max sıcaklık 50 artık başka psu ile deneyeceğim bayramdan sonra ilk işim vs650 yi garantiye yollamak olucak
Aynen bende öyle yapacağım, hem ekran kartını, hemde PSU'yu

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı