Çözüldü PC oyunları işlemcide çalıştırıyor GPU kullanılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

AkiraB

Kilopat
Daha fazla  
Ekran kartı
Gigabyte RTX 4060 windforce 8gb oc
Anakart
Asus prime B650m-R
İşlemci
Amd 5 7500f
AM5 7500F ve NVIDIA Gigabyte RTX 4060 Windforce 8 GB OC sistemlerine sahibim. Ana kartım ASUS Prime B650M-R, 16 GB 5200 mghz RAM vardır. Çok garip bir şekilde 2 haftadır benim GPU kullanım oranı %40'larda ama CPU kullanımı %100 büyün oyunlarda aynı durum. Oyunlar işlemciden yer diye gelmeyin çünkü yemez. Oyun başladıktan sonra GPU kullanılır. Ama bütün oyun boyunca CPU taban %100. ne varsa denedim sorun donanım mı yazılım mı? Format da attım fakat çözüm olmadı.

Elbette ama çoğu şeyleri açıyorum mesela keskinlik rötuş gibi GPU bütün oyunlarda %40 ila 30 arası.

Ekran kartı kullanımı için oyunları en yüksek grafikte oynamanız gerekmekte. Bir de en yüksek grafiklerde dener misiniz?

Çözüm
teşekkür ederim ama arada cpu 100 oluyor normal gelmiyor. biosta birşeyi mi açık bıraktım acaba var mı bir bilginiz bios üzeri falan
Öyleyse çok normal hocam düşükte oynuyorsanız grafik kartına yük binmez işlemciye abanır.

Düşük sistem isteyen oyunlar oynuyorsanız normal. Eski ve düşük sistem isteyen oyunları upscale yaparsan ekran kartı kullanımı 100 olur. Yeni oyunlarda sorun olmaz ama olursa oyun içinden ayarları gpuyu yükselten ayarlara ananın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…