PC RAM'i görüyor ama çalıştırmıyor

zexaRR

Femtopat
Daha fazla  
4x2 olarak kullanıyorum RAM'i ve sadece 2.slota taktığımda PC açılmıyor diğer slotta çalışıyor. İkisini beraber taktığımda BIOS'ta ve Windows'ta çalışmayan slottaki RAM gözüküyor ama PC kullanmıyor. Yardım edebilecek var mı?
Sistem:
-AMD FX 4100.
-ASRock N68C-GS FX.
-8 GB RAM.
-ASUS GTX 560 Ti 448 cores.

Ekran Görüntüsü (4).png

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorunu ben de yaşıyordum bugün çözdüm. Önce RAM'leri tek tek takıp bilgisayarı açın. Bilgisayarı açarken 2 seçenek vermişti bende default olanı seçin sonra da 2'sini birden takın sorun çözülecektir. Eğer tek tek taktığınızda 2 slottan birisi çalışmıyor ise anakartınızdaki RAM slotlarını bozmuş olabilirsiniz.

Aynı durumu yaşadım. BIOS güncellemesi ile sorunu çözdüm. Hatta geçen gün yanlışlık ile eski BIOS sürümüne döndüm ve yine yaşadım. BIOS güncellemeyi dener misiniz?

Ankaart üzerinde 4 slot var değil mi senden istediğim RAM slotlarının önünde veriyolları görünür aabb şeklinde ya da abab şeklinde biri a da diğer b de olacak şekilde takar mısın bir de tek RAM'i çıkartıp açar mısın bilgisayarı sonra diğer RAM'i çıkartıp açar mısın denemelerini yaparsan sevinirim.

Ankaart üzerinde 4 slot var değil mi senden istediğim RAM slotlarının önünde veriyolları görünür aabb şeklinde ya da abab şeklinde biri a da diğer b de olacak şekilde takar mısın bir de tek RAM'i çıkartıp açar mısın bilgisayarı sonra diğer RAM'i çıkartıp açar mısın denemelerini yaparsan sevinirim.
2 adet ddr2 2 adet ddr3 slotu var ve dediğin şeyi denedim sadece ikinci ddr3 slotunda RAM takılı olunca pc açılmıyor ama sadece 1.slotta takılı ram olunca açılıyor. İki slotada ram taktığımda pc de 8gb ram görünüyor ama 4gb kullanılabilir oluyor ekran görüntüsündeki gibi.
Aynı sorunu ben de yaşıyordum bugün çözdüm. Önce RAM'leri tek tek takıp bilgisayarı açın. Bilgisayarı açarken 2 seçenek vermişti bende default olanı seçin sonra da 2'sini birden takın sorun çözülecektir. Eğer tek tek taktığınızda 2 slottan birisi çalışmıyor ise anakartınızdaki RAM slotlarını bozmuş olabilirsiniz.
sadece 2.slotta ram takılı olursa açılmıyor maalesef.
Aynı durumu yaşadım. BIOS güncellemesi ile sorunu çözdüm. Hatta geçen gün yanlışlık ile eski BIOS sürümüne döndüm ve yine yaşadım. BIOS güncellemeyi dener misiniz?
BİOS sürümüm yayınlanan en güncel sürümde. BİOS sıfırlamayı denedim ama işe yaramadı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı