PC Reset Atmadan Açılmıyor

AlpErbas

Decapat
Herkese merhaba. Sorunumu ve yaptıklarımı tek tek yazacağım. Bilgisayarı çoğaltıcı prizin anahtarını açarak akabinde kasanın Power tuşuna basarak açıyorum. Fakat ilk denediğimde PC açılmıyor. Daha sonra reset düğmesine basıyorum ve PC sorunsuz bir şekilde açılıyor ve sorunsuz çalışıyor. Ardından işim bittiğinde bilgisayarı kapat diyerek kapatıyorum ve çoğaltıcı prizin anahtarını kapatıyorum. Bir dahaki açılışta gene aynısı oluyor ve bu sonsuz döngüye girmiş bulunmaktayım. Sorun nedir acaba? PSU'dan kaynaklandığını düşünmüyorum. Çünkü PSU da sorun olsaydı reset tuşuna bastıktan sonra nasıl sıkıntısız çalışsın?

Son düzenleyen: Moderatör:

Düz prize takınca çalışıyor mu? Bir de çoğaltıcı prizi hiç kapatmadan, bilgisayarı kapatıp açmayı deneyin.

Bilgisayardın normal tuşuna basınca ışık yanıyor mu eğer yanıyor ise sıkıntı yanmıyor ise kablo ters bağlanmış olabilir mi?

Bilgisayardın normal tuşuna basınca ışık yanıyor mu eğer yanıyor ise sıkıntı yanmıyor ise kablo ters bağlanmış olabilir mi?

Işık yanıyor ama goruntu gelmiyor.
Düz prize takınca çalışıyor mu? Birde çoğaltıcı prizi hiç kapatmadan, bilgisayarı kapatıp açmayı deneyin.
O zaman açılıyor.

Işıktan kastınız sistem RGB'si mi yoksa Power ışığı mı? RGB'ler yanıyor.

Araştırdım. Artık kapatmayacağım fakat kapatınca sorun olmaması gerek değil mi?

Şimdi bu bilgisayar parçalarınıza göre değişiklik gösterebilir en kısa açıklama ile siz elektiriği kesip tekrar verdiğiniz anda ana kartta reset ve Power tuşunun yerleri değişiyor gibi düşünüm Power'e basıyorsunuz ışıklara güç gidiyor ama ekran kartı RAM işlemci gibi bileşenlere gitmiyor bir başka bir cevap ise ekran kartına ya da ekrana güç gitmiyor kısaca kısa devre oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…