PC Reset Atmadan Açılmıyor

AlpErbas

Decapat
Herkese merhaba. Sorunumu ve yaptıklarımı tek tek yazacağım. Bilgisayarı çoğaltıcı prizin anahtarını açarak akabinde kasanın Power tuşuna basarak açıyorum. Fakat ilk denediğimde PC açılmıyor. Daha sonra reset düğmesine basıyorum ve PC sorunsuz bir şekilde açılıyor ve sorunsuz çalışıyor. Ardından işim bittiğinde bilgisayarı kapat diyerek kapatıyorum ve çoğaltıcı prizin anahtarını kapatıyorum. Bir dahaki açılışta gene aynısı oluyor ve bu sonsuz döngüye girmiş bulunmaktayım. Sorun nedir acaba? PSU'dan kaynaklandığını düşünmüyorum. Çünkü PSU da sorun olsaydı reset tuşuna bastıktan sonra nasıl sıkıntısız çalışsın?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart dram ışığı yanıyor sanırım ilk dediğiniz durum oluyor. Yani bir sıkıntı yok öyle mi?

Hocam korkutmayın kısmen derken?

Ya şimdi hocam mesela ben dedim ya ekran kartı işlemci RAM gibi bileşenlere güç gitmiyor olabilir bakın şimdi 5 kişilik bir oda olduğnuzu düşünün evin 5 ayrı odasına dağlıyorsunuz ve hepiniz elektrik ile uğraşıyorsunuz ana şalter ve evin içindekiler atıyor hepinizin elektiriği gidiyor siz ana şalteri açınca evin ara odası mutfak gibi yerlerin elektiriği geliyor ama sizinki gelmiyor birini kaldırıyorsunuz o odanınki geliyor yanı hangi parçaya gitmiyor anlayamayız anakarttada sıkıntı olabilir ya da Power de sıkıntı olabilir ya da hiç olmayadabilir bunu bilemeyiz zaman ile öğreniceksiniz.

Dosya Ekleri

• 1612300907242.png
    67,3 KB · Görüntüleme: 45
Tamamdır hocam şu anda pc nin çalışmasında bir sıkıntı yok.

Arkadaşlar çok garip durum var. PC'yi 5 10 dk ya da 1 2 saat aralıkla kapatıp açtığım zaman PC açılıyor. Fakat gece kapatıp sabah açtığımda gene aynı sorun oluyor ve açılmıyor.
Arkadaşlar çok garip durum var. PC'yi 5 10 dk ya da 1 2 saat aralıkla kapatıp açtığım zaman PC açılıyor. Fakat gece kapatıp sabah açtığımda gene aynı sorun oluyor ve açılmıyor.
Yine aynı şekilde reset atınca açılıyor.
@Recep Baltaş yardım edebilirmisiniz?

Son düzenleme:
Çok düşük bir ihtimal, sadece bir düşünce olarak, bilgisayarın içinde zamanla değişen tek şey BIOS pili seviyesi değil mi? O zaman BIOS pili ölmüş olabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…