Olmaz olur mu, fidye yazılımı yemiştim. Flaşımda neyse ki Windows 11 vardı flaşı bile şifrelemişti. Tüm cihazları şifreleyen yazılımlar var.Eğer herhangi bir dosya paylaşımı yapmazsan bir şey olmaz diye düşünüyorum.
Olmaz olur mu, fidye yazılımı yemiştim. Flaşımda neyse ki Windows 11 vardı flaşı bile şifrelemişti. Tüm cihazları şifreleyen yazılımlar var.
Ben simdi telefonu PC'ye bağlamak istiyorum. Şimdi bağladım diyelim mesela PC'ye virüs veya kötü amaçlı yazılım girdi, o yazılım (virüs) telefona yansır mı?
Girebilir, öyle virüsler var ki flash belleğinize kadar şifreleme yapabiliyor. Risk işi.
Verilerinizi yedekleyip format atın.Şu an bilgisayarımdan şüpheliyim zaten. Çok yavaş çalışıyor. Eskiden kendi ağzımla saydım 25 sn de açılıyordu şu an en az 15 dk alıyor açılması çok kasıyor falan işte. Bir ara Kaspersky free yuklemiştim. PC yavaş çalışıyor diye baktım trojan dosyası buldu. Biraz uğraştım trojanla Kaspersky sildi trojanı. Biraz daha kullandım sonra Kaspersky'ı sildim AVG yükledim bir süre AVG kullandım. Sonra Bitdefender yükledim daha bugün şu an iyi gidiyor ama bilgisayara da güvenmiyorum.
Önce bir Kaspersky falan tarat bakalım. Ne olduğunu bilmediğin dosya için riske atmaya gerek küçük bir şeyse formatla geç baktın düzelmiyor SSD kucakla kaldır baktın yine aynı anakartına kadar gelen sağlam bir virüs yemişsin sistemini çıtırdan yenilemeye başla derim.
Verilerinizi yedekleyip format atın.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.