PC toplamak isteyenlere öneriler

Makaleler
1
Merhabalar!
Bugün sistem toplarken ne yapmalı ne yapmamalı hakkında bilgilendireceğim. İyi okumalar
Bilgisayar toplarken ilk önce bilgisayarı ne amaçla toplayacağımızı bulmalıyız. Sonra da fiyat aralığımızı belirlemeliyiz. Belirledikten sonra ne tabanlı sistem toplayacağımızı kestirmeliyiz.
Sonra da
  • Anakart
  • İşlemci (ya da işlemci + soğutucu)
  • RAM
  • Depolama (HDD ya da HDD + SSD)
  • Ekran kartı
  • Kasa
  • PSU (ya da Kasanın içinden çıkan PSU)
Tüm sistemi topladıktan sonra sistemin kaç Watt tükettiğini kontrol etmeliyiz:
PSU Calculator.

Topladıktan sonra sistemi bir gözden geçirmeliyiz. Herhangi bir hata olabilir. Mesela:

Sistem toplarken her parçaya dengeli miktarda para vermeliyiz. Dengesiz sistemlerde genellikle performans sorunları yaşanabiliyor:

Bazı fiyat aralığında topladığım sistemler:

1000 TL:

"Hocam, internete girmekten başka bir işim olmaz"

"i3 sığdırır mısın hocam?"

"Alternatif yok mu?"

1500 - 2000 TL:

"İ3 + GTX 750 Tİ = Canavar"

"Birazda Vatan'dan toplasana"

2000 - 3000 TL:

İ5'in hakkını yemeyelim

"i3 candır" diyenlere:

"i5'siz sistem mi olur"

"İ love you EVGA" diyenlere

Ekran kartında "AMD'yi tek geçerim" diyenlere:

4000 TL:

OC canavarları için sistem:

"Ben OC'dan anlamam" diyenler için ideal sistem:

4000 - 5000 TL:

Fiyat performans canavarı böyle olur

5000 - 7000 TL:

"O.C ne demek?" diyenlere 5000 TL değerinde Bilgisayar (İsterseniz i7 6700k koyabilirsiniz):

Neredeyse piyasadaki tüm oyunları Ultrada rahat kaldırabilen bilgisayar:

İşlemci alırken çarpan kilidi açık bir işlemci alacaksanız iyi bir soğutma almanızda fayda var. Çünkü "K" ibaresine sahip olan işlemcilerde stok soğutucu çıkmıyor.

Aklınızda takılan bir soru varsa bu konuda sorabilirsiniz
Umarım yardımcı olmuşumdur
Emeğe saygı!

Topladıgın sitelerin adları ne ?

Hocam GTX 750 li sisteme GTX 950 taksak kaldırırmı.Birde bahsetiğimiz sistem ileride yükseltmeye ne kadar uygun.

Ayrıca sistemlerde dengesiz. 1. sistemde o kasa fazla, A8 yerine A10 koyulabilir. Bazı sistemlerde stok işlemciye Z anakart koymuşsun. Skylake sistemlerin tümünde soğutucu yok. HDD 'lerde Blue yerinde Purple kullanmışsın. Yani emeğe saygı yazmakla olmuyor. Sen 2 aydır Sosyal' desin, ben 2 yıldır Sosyal 'deyim bu tür konular açmıyorum.

Bir kere de güzellikle, iyilikle başlayalım yani. Çok teşekkürler kardeşim. Sağ olsun var olsun iyi niyetle, yardım amaçlı yapılmış bir konu. Ufak tefek hatalar olabilir. Güzelce söylemek gerek.
@RhamC0 Olum sende dikkat et biraz =). Millet buraya bakıp gidip alacak. Ufak hatalar üzebilir. Eminim ki bilgisizlikten değil de yanlışlıkla yapmıştır Enes kardeşim. Gözünden kaçmıştır, dalgınlıkla olmuştur. Olur öyle şeyler. Telafi edilemeyecek bir şey değil sonuçta.
@osmiksantral Sıkıntı olmaz kardeşim.
@BERWAR @Tristan23 Şu iki aslan gibi adam kadar iyi toplayanları yok buralarda bence =). Onlarla bir ortak çalışma olsaydı çok daha iyi olurdu.

Son düzenleme:
Sanırım ben "Ben OC'dan anlamam" diyenler için ideal sistemciyim Çok güzel konu olmuş ellerinize sağlık.

Sistemlerin çoğunda ufak tefek oynamalar ile gtx 970 gibi ekran kartları takılabilirken ssd konup 960 takılmış, Z170 pro gaming gibi bir anakart seçilip 6600 seçilmiş(6600k yerine)O.C yapılmasa bile 3.2GHz var 3.5GHz var . Eline sağlık lakin çoğunda daha iyisi olurdu.

Son düzenleme:
i5 4460'dan ibaret değil. Çok gereksiz örnek sistemler çıkartmışsın.

Hocam afedersiniz ama sallamayın. Skylake işlemcilerin i5 6600 ve i7 6700 da stok soğutucu var. Nerden biliyorsun diyorsan ben i7 6700 kullanıyorum. Lütfen yanlış bilgi vermeyelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…