PC toplamak mı hazır sistem alma mı?

Anlayışlı ve açıklayıcı bir dilde yazdığın için teşekkür ederim. Sistem içerisindeki parçalarda tek tek fiyatlarına bakıyorum sınırlı stoklu çıkan hazır sistemlerden denk getirmeye çalışıyorum ama ekran kartı ASUS MSI giga olmadıkça da alasım gelmiyor açıkçası her cuma geceleri 10 da indirimde olan sitedeki hazır sistemler sence iyi mi gece buradan alsam mı acaba diye düşünüyorum YouTube üreticilerinin stoklu sistemlerini bekleyene kadar

Baş sağlığınız için çok teşekkür ederim. Ekran kartı kısmında çok bilgiye sahip değilim 3 markayı öneriyorlardı hep sitelerde ama siz bilginizle araştırarak topladığınıza göre palit uzun vadede işe yarar mı acaba ? montaj kısmını halledebilirim ama tek tek toplama kısmında beyaz sistem çok istiyordum tabii bilgi kısmı eksik olunca yanaşamadım maalesef.
Beyaz sistem kurmak genellikle ekstra pahalı oluyor hocam ama imkansız değil. Palit iyi bir markadır. 4080 Super zaten şuan piyasadaki en iyi 2 ekran kartından biri. Onun üstünde 4090 var -ki o zaten bambaşka seviye ve fiyatta.

Eliniz tornavida tutuyor ve biraz anlıyorsanız çok zor bir iş değil montaj işi. İnternette de çok açıklayıcı videolar var.

Anlayışlı ve açıklayıcı bir dilde yazdığın için teşekkür ederim. Sistem içerisindeki parçalarda tek tek fiyatlarına bakıyorum sınırlı stoklu çıkan hazır sistemlerden denk getirmeye çalışıyorum ama ekran kartı ASUS MSI giga olmadıkça da alasım gelmiyor açıkçası her cuma geceleri 10 da indirimde olan sitedeki hazır sistemler sence iyi mi gece buradan alsam mı acaba diye düşünüyorum YouTube üreticilerinin stoklu sistemlerini bekleyene kadar
Şimdiye kadar tüm hazır sistemlerin uyguna satıldığı bir site görmedim. İncehesap'ta ara sıra güzel sistemler çıkabilir tabii ki ama genel siteyi yorumlamak doğru olmaz. Bir de marka takıntısı en büyük yanlışlardan birisidir. Termal performansı çok kötü olmadığı sürece marka önemli değil kesinlikle.

Herkese merhaba. Önceden içerik üreticisiydim 10 yıllık bir bilgisayarla güzel işler yaptım babam vefat ettikten sonra bazı sıkıntılar ve mental çöküş sebebiyle YouTube'u bıraktım 2 yıl geçti şimdi kendimi geri başlamak için hazır hissediyorum, yıllardır istediğim güzel bir sistem hayalimi gerçekleştirmek istiyorum. Şu an yayın ve editler için güzel bir sistem arıyorum 50-60 bin civarı düşünüyorum monitör hariç sadece kasa. Ama daha uyguna PC alıp yeni ekran kartlarını beklesem fiyatlar düşer mi diye de kararsızım. Oynayacağım oyunlar CS2, GTA 5, Knight vb çok özellik isteyen oyunlar değil 400-500 FPS çok yeterli olur. Ekran kartları ve işlemciler konusunda çok bilgili değilim hangi marka daha iyi 4060 mı 4060 Ti mi super mi farkları ne zerre bilmiyorum ama burada ki yardım severliği çok seviyorum ve sizlere danışmak istedim cevaplayan olursa şimdiden çok teşekkür ederim bayağı uzun oldu kusura bakmayın :)
bence en iyisi toplamak, ama toplama bilgin yoksa, bilen birisinden yardım alarak topla ama yok ben anlamam tanıdğım da yok diyosan hazır sistem almalısın (toplarsan daha uygun olur)

4070 < 4070 Super < 4070 Ti < 4070 Ti Super

Başınız sağ olsun, sıralama bu şekil olur hocam.

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için de ayrıca teşekkürler.

Beyaz sistem kurmak genellikle ekstra pahalı oluyor hocam ama imkansız değil. Palit iyi bir markadır. 4080 Super zaten şuan piyasadaki en iyi 2 ekran kartından biri. Onun üstünde 4090 var -ki o zaten bambaşka seviye ve fiyatta.

Eliniz tornavida tutuyor ve biraz anlıyorsanız çok zor bir iş değil montaj işi. İnternette de çok açıklayıcı videolar var.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. bilgisayar bakımlarını yapabiliyorum toplarım sanırım tek sıvı soğutma problem olur ona da dediğiniz gibi internetten bakarım. Palit markasını ayrıca aklımda tutacağım evet dediğiniz gibi 4090 lı sistemler 130-140 bandında geziyor ne yazık ki

Şimdiye kadar tüm hazır sistemlerin uyguna satıldığı bir site görmedim. İncehesap'ta ara sıra güzel sistemler çıkabilir tabii ki ama genel siteyi yorumlamak doğru olmaz. Bir de marka takıntısı en büyük yanlışlardan birisidir. Termal performansı çok kötü olmadığı sürece marka önemli değil kesinlikle.

Hep 3 marka önerilince insan ister istemez ön yargılı oluyor çok haklısınız deneyimleyen bilen kişilerden öğrenmek gerekiyor bir sürü yorum geldi kısa sürede sizler gibi kişiler sayesinde umarım güzel bir sistem alır ve buraya da paylaşırım çok teşekkürler.

Son düzenleme:
Hep 3 marka önerilince insan ister istemez ön yargılı oluyor çok haklısınız deneyimleyen bilen kişilerden öğrenmek gerekiyor bir sürü yorum geldi kısa sürede sizler gibi kişiler sayesinde umarım güzel bir sistem alır ve buraya da paylaşırım çok teşekkürler.
Kim öneriyor bu markaları yanlış anlamayın ama her önerinin kalitesi bir değil. Asus'un, Gigabyte'ın servis, garanti rezaletlerini bilenler bilir sakın 3-5k fazla verip bu markalardan almayın. Hepsi hazır kartın üstüne soğutma bloğu koyuyor tek yaptıkları bu. Soğutma performansı iyiyse yok Asus'muş, MSI'mış, Gigabyte'mış hikaye bunlar. Kaldı ki bu markalarda bazen rezalet soğutma performansı gösterebiliyor. Ayrıca bir araştırsanız adını duymadığınız markaların ne kadar köklü geçmişi olduklarını, ne kadar başarılı termal tasarım yaptıklarını. Peki bunların adını niye duymuyorsunuz? Çünkü bu 3'lünün aksine sistem satanlarla anlaşma yapıp gizli sponsorluk yapmıyorlar. Hayırlı olsun şimdiden.

Kim öneriyor bu markaları yanlış anlamayın ama her önerinin kalitesi bir değil. Asus'un, Gigabyte'ın servis, garanti rezaletlerini bilenler bilir sakın 3-5k fazla verip bu markalardan almayın. Hepsi hazır kartın üstüne soğutma bloğu koyuyor tek yaptıkları bu. Soğutma performansı iyiyse yok Asus'muş, MSI'mış, Gigabyte'mış hikaye bunlar. Kaldı ki bu markalarda bazen rezalet soğutma performansı gösterebiliyor. Ayrıca bir araştırsanız adını duymadığınız markaların ne kadar köklü geçmişi olduklarını, ne kadar başarılı termal tasarım yaptıklarını. Peki bunların adını niye duymuyorsunuz? Çünkü bu 3'lünün aksine sistem satanlarla anlaşma yapıp gizli sponsorluk yapmıyorlar. Hayırlı olsun şimdiden.
önerdiğiniz markaları sıralarsanız çok sevinirim sistem seçerken benimde aklımda olsun

önerdiğiniz markaları sıralarsanız çok sevinirim sistem seçerken benimde aklımda olsun
Hocam ben ne anlatmaya çalışıyorum yanlış anladınız herhalde. Marka önemli değil modele bak diyorum, özelliklere bak fiyata bak makul gelirse ona göre al. Temel kural budur. Sistem seçiminde veya sistem toplamada her konuda forumdan yardım alabilirsin gerekirse.

Hocam ben ne anlatmaya çalışıyorum yanlış anladınız herhalde. Marka önemli değil modele bak diyorum, özelliklere bak fiyata bak makul gelirse ona göre al. Temel kural budur. Sistem seçiminde veya sistem toplamada her konuda forumdan yardım alabilirsin gerekirse.

"Ayrıca bir araştırsanız adını duymadığınız markaların ne kadar köklü geçmişi olduklarını, ne kadar başarılı termal tasarım yaptıklarını" yanlış anlattınız herhalde böyle deyince önerebileceğiniz araştırdığınız var sandım. Tamamdır sistemler konusunda bugün alacağım bir sistem gibi duruyor

"Ayrıca bir araştırsanız adını duymadığınız markaların ne kadar köklü geçmişi olduklarını, ne kadar başarılı termal tasarım yaptıklarını" yanlış anlattınız herhalde böyle deyince önerebileceğiniz araştırdığınız var sandım. Tamamdır sistemler konusunda bugün alacağım bir sistem gibi duruyor

Ne almayı planlıyorsunuz hocam ben de 4070 Ti SUPER’li sistem arayışındayım, sistem alırken de hazır sistemlerin aynısını akakçe, incehesap gibi sitelerden toplayın ve fiyat karşılaştırması yapın.

Ne almayı planlıyorsunuz hocam ben de 4070 Ti Super'li sistem arayışındayım, sistem alırken de hazır sistemlerin aynısını Akakçe, İncehesap gibi sitelerden toplayın ve fiyat karşılaştırması yapın.

Merhaba 4070-4080 istiyorum açıkçası bazı YouTube kanalları sınırlı stok çıkarıyor diye bekledim ama geçen 20 bine 4060'lı sistem verdiler 200 stoklu sadece mağazalarda ve 1 saat bile sürmedi bitmesi şahsi düşüncem çalışanlar topladı direkt sistemleri o yüzden bekleye bekleye ağaç olmak yerine İncehesap'tan cuma günleri olan indirimden hazır sistem almak daha iyi olacak gibi

Geri
Yukarı