PC yeni M.2 SSD'yi görmüyor

Miriss

Hectopat
Yeni aldığım SSD'yi anakarta taktım USB ile Windows 11 kurmayı denedim ancak kurulacak yeri seçme bölümünde yeni SSD görünmüyor, BIOS'da da gözükmüyor.

Anakartım: ASUS Dragon B450M.

SSD başlatılmadığı için görmüyor olabilir. Yeni alınmış bir SSD için bir defaya mahsus bu yapılmalıdır. Ondan sonra depolama alanı olarak gözükmeye başlar ve formatlanabilir hale gelir.

Bunun için Windows ortamında disk yönetimini veya diskpart programını açmak gerekir. Eğer başka bir SSD/HDD üzerinde yüklü olan bir Windows varsa bu yolu dene. Disk yönetiminde yeni SSD gözükür olacaktır. Ona sağ tıklayıp başlatman gerekir.

Eğer başlatabileceğin bir Windows kurulumu yoksa, Windows kurulum ekranında shift+F10 kombinasyonu ile komut istemini aç. Sonra diskpart yazarak Diskpart programını çalıştır. Burada list disk yazarak bağlı olan tüm depolama alanlarını görürsün. Senin SSD'nin numarası ne ise onu tespit et. Örneğin disk 1 ise şu şekilde devam edersin:
select disk 1
convert gpt
Bunu yaptıktan sonra kurulum ekranında ve dahi Windows içinde görünür olacaktır.

SSD başlatılmadığı için görmüyor olabilir. Yeni alınmış bir SSD için bir defaya mahsus bu yapılmalıdır. Ondan sonra depolama alanı olarak gözükmeye başlar ve formatlanabilir hale gelir.

Bunun için Windows ortamında disk yönetimini veya diskpart programını açmak gerekir. Eğer başka bir SSD/HDD üzerinde yüklü olan bir Windows varsa bu yolu dene. Disk yönetiminde yeni SSD gözükür olacaktır. Ona sağ tıklayıp başlatman gerekir.

Eğer başlatabileceğin bir Windows kurulumu yoksa, Windows kurulum ekranında Shift+F10 kombinasyonu ile komut istemini aç. Sonra diskpart yazarak diskpart programını çalıştır. Burada list disk yazarak bağlı olan tüm depolama alanlarını görürsün. Senin SSD'nin numarası ne ise onu tespit et. Örneğin disk 1 ise şu şekilde devam edersin:
select disk 1
convert gpt
Bunu yaptıktan sonra kurulum ekranında ve dahi Windows içinde görünür olacaktır.

List disk de görünmüyor SSD hocam, doğru taktığıma eminim.

List disk de görünmüyor SSD hocam, doğru taktığıma eminim.
Bazı eski model Asus anakartlarda NVMe desteği için BIOS üzerinde ayar yapılması lazım diye duymuştum.

BIOS'da F7 tuşuna basıp advanced moduna geçip advanced sekmesi altında storage veya nvme support gibi bir yerde olması lazım. Oradan bir ayarı etkinleştirmek gerekiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı