PC'de şarkıların bilgilerini otomatik bulmak

Makaleler
9
Yer
İstanbul, Türkiye
PC'de şarkıların bilgilerini otomatik nasıl bulabilirim? 532 tane USB'de müzik var 150 tanesine yakının tüm bilgilerini ve albüm kapağını ekledim. Ama biraz yoruldum, otomatik bulan uygulama yok mu? Windows Media Player denedim sadece birkaç şarkının bilgilerini düzeltti. Şarkılar biraz çok karışık, aradığını bulmak zor. Benim değil arabada babam dinliyor. Tam bilmiyorum ama veren kişi önceden yüklemiş galiba herhangi bir şarkı indirmesi yapmadık biz. Yardımcı olursanız sevinirim.

Şarkıları taglamak için Kid3 kullanıyorum ben. Otomatik olarak da şarkıları sunuculardan buluyor. Fakat bazı stream platformlarında olmayan şarkıları bulamıyor. Böyle programlar genellik ile albümleri daha hızlı bulur.

Klasöre çıkartıp kid3'ü çalıştırıyorsun.
1.png

Genellikle boş ekran geliyor. Kırmızı ile yazdığım yeri dediğim gibi yapacaksın. Öncelikle şarkının albüm kapağını, tagları vesaire bulması için albüm, şarkı adı, sanatçının ismi ve albüm yazması lazım. Orada yazmıyorsa kendin yazacaksın.
21.png

Yazdıktan sonra kaydetmen için sol üstteki kaydet butonuna basmalısın.
2.5.png

Sol üstten Dosya'ya gelip hangisini bulmak istersen ona tıklıyorsun. "Otomatik al" seçeneği hem şarkıya dair bilgileri bulur (bpm, yıl, tür, sanatçı, albüm, şarkı ismi) vs. hem albüm kapağını bulur.
"Kapak resimlerini al" seçeneği albüm kapak resmini bulur.
3.png

Otomatik al seçeneğine bastıysan başlat diyorsun.
3.5.png

Burada database'ten arıyor.
4.png

Fakat yanlış bulabilir onu da söyleyeyim.
Burada işlem bittikten sonra kaydet butonuna basıyorsun.

Dosya Ekleri

• 4.png
    4.png
    45,8 KB · Görüntüleme: 61

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı