Çözüldü PCI-e dönüştürücü ile SSD takınca donmalar oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

oturak

Kilopat
Katılım
15 Ekim 2016
Mesajlar
93
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese iyi günler. Sistemimde 256 GB NVMe SSD vardı. Elime bir adet daha SSD geçti. Ben de NVMe dönüştürücü alıp kullanmak istedim ancak ekran kartına denk geldiği için kablo sipariş verdim. Sorun şu: SSD çok ısındığı için, ortalama 50-60 derecelere çıktığı için, soğutucu blok ekleyip kullanacaktım. X1 to X1 uzatıcı kablo ile sisteme taktığımda kasmalar oluyor. Sebebi nedir ya da böyle kullanan var mı?

dönüştürücü.jpeg


dönüştürücü1.jpeg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Elinize normal ssd geçtiyse neden onu kullanmak yerine m2 için çevirici alıp kullandığınızı öğrenebilirmiyim hız olarak gene düşük hız alacaksanız anakartınızda m2 soketi bulunmadığından bu tarz işlerle uğraşarak sistemi zor duruma sokuyorsunuz ileride m2 destekli anakart alınca probleminiz çözülür diye düşünüyorum hocam.
 
Böyle bir şey mi varmış ilk defa öğreniyorum.

Evet 1600 MB okuma yerine sadece 900 MB alıyorum tek fark bu.

Bana vererek sorunu çözebilirsin. (!)
Kablo değiştirip denediniz mi?

Direk taktığımda dönüştürücüyü sorunsuz çalışıyor kablo ile uzatmam gerek sogutma performansı için.

Mükemmel cevap.

Keşke beleşe bende alsaydım gitti paracıklar.

çözüm olarak işaretlenmeli.
 
Elinize normal SSD geçtiyse neden onu kullanmak yerine M.2 için çevirici alıp kullandığınızı öğrenebilir miyim hız olarak gene düşük hız alacaksanız anakartınızda M.2 soketi bulunmadığından bu tarz işlerle uğraşarak sistemi zor duruma sokuyorsunuz ileride M.2 destekli anakart alınca probleminiz çözülür diye düşünüyorum hocam.

256 GB SSD 280 TL yeni bir anakart 1200 TL. Üzerinde bir adet M.2 NVMe SSD zaten var ancak oda 256 GB. Bana daha fazla alan lazımdı. Pek bir kayıp yaşamadım açıkcası. 1600mb/780mb okuma yazma yerine 900mb/730mb olarak hız aldım.

Kabloda sıkıntı olabilir. Yakınlardaki internet kafecilerden kablo ödünç isteyip deneyin. Olmaz ise SSD'nin sağlığına bakın.

Sağ olun bütük ihtimal kablonun üzerinden geçen akım yetersiz geliyor. SSD sağlığı 100%. Deneyip tekrar çözüm olarak aktarırım.
Uzatıcı kablo gerekli hıza ulaşmadığı için kasmalar oluyormuş. Ya kaliteli kablo ya da kablosuz kullanmalıyım sağ olun tekrardan.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı