Elektronik Pckolik.com AMD Ryzen 7 9800x3D 23.299 TL

Evet aynı işlemci ama ilk çıktığı gün İncehesap ne hikmetse 21 binde satışa koymuştu şimdi 24 bin çok pahalı bu işlemcinin asıl fiyatı 19 bin olması lazım bu işlemcinin yerine AMD Ryzen 9 7950x3D tercih edilebilir.

Stoklar gelsin biraz otursun raflarda belli olur gidişat.

Stok gelse bile fiyat tavan yapar Ryzen 7 7800x3D işlemci 1 ay önce 11 bindi şimdi 18 bine çıktı.

Bu zaten bunun habericisi, kesinlikle 19.999 fiyatini gorucek bu islemci. Ederi o cunku TR'de
Bir de tray düşün 18k'ları bile görebiliriz. Stoklar önümüzdeki hafta oturunca gerçek değeri ortaya çıkar.

Ben kesin karar verdim 20k altı olup da iyi taksit seçeneği sunmazsa önümüzdeki günlerde 7800X3D alacağım. 2K için performans farkı gerçekten çok az.
1731109575644.png

Son düzenleme:
Bir de tray düşün 18K'ları bile görebiliriz. Stoklar önümüzdeki hafta oturunca gerçek değeri ortaya çıkar.

Ben kesin karar verdim 20k altı olup da iyi taksit seçeneği sunmazsa önümüzdeki günlerde 7800x3D alacağım. 2K için performans farkı gerçekten çok az.
Eki Görüntüle 2347776

Arada fark hiç yok tabii herkesin düşüncesi farklı ben olsam Ryzen 7 7800x3D alır ileriye dönük kullanılırım.

Pek güven vermedi satıcı.

Arada fark hiç yok tabii herkesin düşüncesi farklı ben olsam Ryzen 7 7800x3D alır ileriye dönük kullanılırım.

Pek güven vermedi satıcı.
2K ve 4K'da GPU darboğazına takıldığımız için işlemci önemsiz GPU önemli hale geliyor. 1080p'de ise işlemciler darboğaz yapıyor ve işlemcilerin gerçek performansı belli oluyor. Yani 1080p için işlemciye yatırım yapmak mantıklı olabilir ama X3D işlemci alacakların hedefi genelde 2K-4K Ultra oluyor. Bu da günlük kullanımda 1-2 fps'den fazla fark etmemesine neden olacak. En fazla 2 fps için 5k ödemek bana mantıklı gelmedi o yüzden tercihimi 7800X3D'den kullanacağım. 5k'yı da kenara atayım 5080 alırken lazım olacak gibi. Nvidia'nın fiyatlandırması beni aşırı korkutuyor.

Bugün kredi kartına 6 taksitle vade farksız 17k ya 7800x3D aldım bir sonraki seri çıkmadan da bu işlemciyi değiştirmem. Oyun performans farkı ortada % 5 %7 için 7K fazla vermek enayilik olur.
Fiyatını 20K ya düşürseler bile kredi kartına fark ile yine yükselebilecek bir işlemciyi beklemek saçma geldi bana.
2 ay önce 12-13k fln dı bi anda uçmuş bu da.

Çok iyi fiyata almışsınız taksit sonuna doğru satıp alabilirsiniz hatta 9900x3D gibi bir şey de alabilirsiniz.

1080p de oyunlarda FPS anlamında çok fark eder ama 5000 serisi GPU alacağım. Haliyle min. 2K monitöre geçeceğim. Render ile de uğraşmıyorum. Acaba gereksiz masraf olur mu diye düşünmedim değil.

Son düzenleme:
Bir de tray düşün 18K'ları bile görebiliriz. Stoklar önümüzdeki hafta oturunca gerçek değeri ortaya çıkar.

Ben kesin karar verdim 20k altı olup da iyi taksit seçeneği sunmazsa önümüzdeki günlerde 7800x3D alacağım. 2K için performans farkı gerçekten çok az.
Eki Görüntüle 2347776

Hocam ben Amazon'dan dsf bilgisayar satıcısından 7800x3D aldım 17bine 6 taksit, kargoyu açmadım. Amazon müşteri hizmetleriyle görüştüm kargoyu açmadığınız sürece kayıtsız şartsız 30 gün içinde iade edebilirsiniz. Satıcı almazsa bile biz müdahale eder paranızı iade ederiz dediler. Bence sizde böyle bir şey yapabilirsiniz hem fiyatların daha fazla artıp fazla para vermekten kurtulmuş olursunuz. Doğru mu yaptım bilmiyorum ama şimdilik böyle yaptım ben.

2 ay önce 12-13K falan dı bir anda uçmuş bu da.

1080p de oyunlarda FPS anlamında çok fark eder ama 5000 serisi GPU alacağım. Haliyle minimum 2K monitöre geçeceğim. Render ile de uğraşmıyorum. Acaba gereksiz masraf olur mu diye düşünmedim değil.

Hocam fiyatları çıktı arşa. Aslında ikinci el 2 aylık bir işlemci buldum 12.750'ye ama nakitim olmadığı için alamadım. Kredi kartı nakit avans ve kargo parasıyla 14.5'a geliyordu bende sıfır 6 taksit alayım bari dedim. Ama kargoyu açmadım 1 ay içinde 9800x3D tray filan gelirse 18 19'a onu alabilirim.

Tray ne zaman gelir bilgisi olan var mı?

Hocam ben Amazon'dan dsf bilgisayar satıcısından 7800x3D aldım 17bine 6 taksit, kargoyu açmadım. Amazon müşteri hizmetleriyle görüştüm kargoyu açmadığınız sürece kayıtsız şartsız 30 gün içinde iade edebilirsiniz. Satıcı almazsa bile biz müdahale eder paranızı iade ederiz dediler. Bence sizde böyle bir şey yapabilirsiniz hem fiyatların daha fazla artıp fazla para vermekten kurtulmuş olursunuz. Doğru mu yaptım bilmiyorum ama şimdilik böyle yaptım ben.

Hocam fiyatları çıktı arşa. Aslında ikinci el 2 aylık bir işlemci buldum 12.750'ye ama nakitim olmadığı için alamadım. Kredi kartı nakit avans ve kargo parasıyla 14.5'a geliyordu bende sıfır 6 taksit alayım bari dedim. Ama kargoyu açmadım 1 ay içinde 9800x3D tray filan gelirse 18 19'a onu alabilirim.

Tray ne zaman gelir bilgisi olan var mı?
önümüzdeki 1 ay içinde net gelir diye düşünüyorum.

Yeni konular

Geri
Yukarı