PC'nin fişini çekerek kapatmak FPS düşüşüne neden olur mu?

Merhabalar uzun bir süredir. Bilgisayarımın fişini çekerek kapatıyorum ve son günlerde oyunlarda drop, kasma, donma yaşanmaya başladı acaba bundan mı kaynaklı? Bundan kaynaklıysa nasıl düzeltebilirim? Yardımlarınızı bekliyorum.

Olmaz tabii ki ama sen yine de yapma bence 😬
 
Hocam bu konuda sizlerden faklı düşünüyorum açıkçası. Her zaman karşılaştığım bir olay. Sisteminiz iyi bir sistemse farkı çok göremezsiniz ama benim gibi düşük sisteme sahip olan insanlar için bu böyle. Bilgisayarı ne zaman fişten çekip kapatsam veya Power tuşuna basılı tutup kapatsam bir sonraki açış hızım her zaman daha yavaş oluyor. İşletim sistemi geç açılıyor. Kendine geç geliyor. Hatta bundan önceki laptopumda da klavye gecikmeleri bile yaşamıştım. Bastığım tuşlar neredeyse bir saniye geç geliyor. Çünkü sistem burada kendini kapanmaya hazırlamadan kapanıyor. Normalde bilgisayarı işletim sistemi üzerinden kapatıldığında işletim sistemi donanımları uyarıp temkinli bir şekilde kapanır. Ama böyle beklenmedik bir şekilde kapanıyor dolayısıyla aksamalar FPS düşüşleri gayet normal.
 
Fiş çekerek kapatmanın performans kaybına neden olacağını düşünmüyorum ancak bu şekilde bilgisayarı kapamanın sağlıklı olduğu söylenemez.
Hocam devamlı bir performans düşüşünden ziyade sadece o şekilde kapatıldıktan sonra açılan bir performans kaybından bahsediyorum.
 
Bilgisayarına fazla yükleniyorsundur. Ama fişin günahını alma kardeşim.

Ne olursa olsun bilgisayarın fişini çekerek onu kapatmak sağlıksızdır. Benim çok eskiden bir kasa bilgisayarım vardı. Sürekli Power tuşuna basılı tutup kapatıyordum. En sonunda HDD rahmetli oldu. Bilgisayara ani beklenmedik bir güç kesintisi yaşatmak onun ömrünü kısaltmak ve ani FPS düşüşlerinden başka bir şey yapmaz. Bilgisayara yükleniyordur veyahut yüklenmiyordur bilemem ama bunun kesinlikle yanlış olduğunu söyleyebilirim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı