Mesela oyun oynama saatinizi düşürdünüz diyelim, veya ekran kartı sürücüsüne güncelleme geldi ve güç tüketimi düştü veya arttı. Bu tarz durumlarda dediğim gibi küçük de olsa değişimler olabilir. Size söylediğim miktar en kabaca hesap, tekrar ediyorum. Ayrıca aylık 120 TL mümkün değil. Ekran kartınız çok az güç kullanıyor zaten. Sisteminiz yük altında en fazla 250W kullanıyor fabrika verilerine göre.
0.72 olarak biliyorum ama? Geçen baktığımda öyle görmüştüm.
INTEL 10100-ASUS TUF-GTX1660S-6G-EX-H410M-V3-CRUCIAL 480GB-KINGSTON 8GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
INTEL 10100-ASUS TUF-GTX1660S-6G-EX-H410M-V3-CRUCIAL 480GB-KINGSTON 8GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Günde kaç saat yapıyorsunuz? Ayrıca üstte de belirttiğim gibi, havuzların verimliliğini hesaba katmadan; sadece fabrika verilerine göre hesaplıyorum. Net bir hesap değil yani. Sadece aklınızda bir fikir oluşması amacı ile yapıyorum.
Günde kaç saat yapıyorsunuz? Ayrıca üstte de belirttiğim gibi, havuzların verimliliğini hesaba katmadan; sadece fabrika verilerine göre hesaplıyorum. Net bir hesap değil yani. Sadece aklınızda bir fikir oluşması amacı ile yapıyorum.
Bütün güç değerlerinin maksimumunu alacaksın toplayacaksın 4 ile çarpacaksın.
Elektrik faturası doğrusal olmuyor. İlk başlarda KWh başına TL daha fazlayken, sonra ları KWh başına TL daha azdır. Parçalı fonksiyonla hesaplanıyor. Düz hesaplanmıyor yani...
Sadece ekran kartın mining ile ayda 40 TL civarı harcıyor. Diğer bileşenleri ve çevresel etkenleri dahil etmedim dediğim gibi. Bunları da dahil edince 60-70 TL en fazla olacaktır diye düşünüyorum. UV yapsaydınız önemli ölçüde düşürebilirdiniz güç tüketimini.
Sadece ekran kartın mining ile ayda 40 TL civarı harcıyor. Diğer bileşenleri ve çevresel etkenleri dahil etmedim dediğim gibi. Bunları da dahil edince 60-70 TL en fazla olacaktır diye düşünüyorum. UV yapsaydınız önemli ölçüde düşürebilirdiniz güç tüketimini.
Bilindiği gibi RX serisi kartlar gereğinden fazla voltajla yüksek güç çekerek daha fazla ısınıyor. Aşağıda RX 580 için güç tüketimini ciddi şekilde azaltan birkaç ayara ve test sonuçlarına göz atacağız. Öncelikle elimde bulunan kartın modeli ve stok değerleriyle başlayalım. Elimdeki kart...
Arkadaşlar size undervolt nasıl yapılır resimli bir şekilde göstermek istiyorum. Ben çok Türkçe kaynak bulamadım bunun hakkında denedikten sonra sonuçları yazarsanız sevinirim. Öncelikle MSI Afterburner'den voltaj takibi ve kontrolünü açmamız lazım. Sonra CTRL+F tuşuna basınca voltaga curve...