PDF kitap okumak etik mi?

ManchesterCity

Centipat
Katılım
14 Mayıs 2022
Mesajlar
938
Son zamanlarda merak ettiğim neredeyse her kitabın internette olduğunu fark ettim ve sürekli PDF şeklinde kitap okuyorum. Herhangi bir ücret ödemiyorum.
Kitapları fiziki bir şekilde almak isterim ama 50TL'den ucuz kitap yok ve çoğu 80 100 TL civarında. Sizce bu yaptığım etik mi?
 
Averaj gelişmemiş insan bakışı. "Benim yaptığım şey dışındaki her şey salaklıktır."

Etik değildir. İkinci el kitaplara bakabilirsiniz belki.
 
1 Kitap 50 tlden 20 kitap alsan 1000 tl para yapar kolay kazanılmıyor pdf okurum karışamazsın.
Karışmakla ilgisi yok. Ben alın demiyorum ama almak kerizliktir demek kendinizi avutmaktır. Hayat pahalılığı bir gerçek olsa da olmasa da etik değildir. Alamıyorsanız almazsınız ama "Almak kerizliktir" gibi bir yorumu ancak benim fikrim dışındaki her şey saçmalıktırcılar yapar.

Zaten bir kitap 50₺ de değil. 10-17₺ arasında sürüyle Amazon'da Hasan Ali Yücel klasikleri var.
 
1 kitap 50 TL'den 20 kitap alsan 1000 TL para yapar. Kolay kazanılmıyor. PDF okurum, karışamazsın.
Karışamayız doğru ama kitaba para verenler enayi değil. PDF kitap adı üstüne PDF sanal, kağıt kitabın hissiyatını vermez, Okumak için elektronik alete ihtiyaç duyarsın, onun şarj var, ayriyeten telefon göz yoruyor, fiziksel kalıcı bir şey değil vs. Aynı şey değil.
 
Kitap okumanın faydalı olması, parasını vermeden birinin emeğini kullandığınız gerçeğini değiştirmiyor. Eğer PDF üzerinden kitap okumak etik ise, o zaman korsan oyun oynamak ve benzeri bir ton şey de etik sayılabilir.

Etik değildir, ancak satın alamadığım kitapları ben de PDF üzerinden okuyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı