PDF'in güvenli olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Hocam sizin
Ben PDF'ye virüs sokmuştum geçen. Sonra birisine gösterdim. Bütün virüs programları buluyordu ama neredeyse.
Hocam sizin masaüstü bu yüzden gitmiş olmasın?

Bununla taramayı deneyin.
Temiz.
Bende uzantıları göster açık.

Bende uzantıları göster açık.

Hocam işte uzantı PDF gözükür ama exe olabilir. Açığı var diyorum. Siz hep özelliklere tıklayıp uzantıyı kontrol edin diyorum ki bir bildiğim var. Ne olduğunu söylerim fakat kullanmaya çalışanlar olur.

Hocam şimdi dosyayı indirirken şunları diyorsunuz;

Allah'ım lütfen PDF'de virüs olmasın YKS sınavıma çalışmam gerekli, diyorsunuz ve açıyorsunuz. Bismillah çekmeyi unutmayın. Gizli yöntem ama çok yaymayalım.

Konu kilitlenebilir (!).

Uzantısına dikkat et ve PDF'ler de bile virüs olabiliyor şu dönemde VirusTotal ile taratmayı deneyebilirsiniz veya ESET kullanabilirsiniz.
Defender'dan ve diğer tüm antivirüslerden daha hafif tek problemi Free sürümü yok.

Linux kullanıyorsa yine PDF virüsü yiyebilir. O zaman ClaimAV.

Linux kullanıyorsa yine PDF virüsü yiyebilir. O zaman ClaimAV.
Linux kullandığını düşünmüyorum . PDF dosyası Linux'da açılmaz bir programı yoksa (tarayıcılar açar belki).

Ayrıca Linux'da çalışan PDF virüsü olduğunu da düşünmüyorum.

Biliyorum Linux'a virüs koyulabilir ancak türk sitesinden bahsediyoruz. Türkler genelde Windows kullanır ve virüs varsa Windows'a göre ayarlandığını yapıldığını düşünüyorum.

Biliyorum Linux'a virüs koyulabilir ancak türk sitesinden bahsediyoruz. Türkler genelde Windows kullanır ve virüs varsa Windows'a göre ayarlandığını yapıldığını düşünüyorum.
Ha o zaman doğru. İnternette 5 dakikaya aramaya Linux virüsü yapabilir birisi. Fakat Türklerde pek sanmıyorum dediğin gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…