Pegatron IPXSB-H61 uyumlu 4 GB ekran kartı önerisi

Hocam eski kart garantisi yok elinde ne zaman patlar belli olmaz 1050ti için 350w yeter diye düşünüyorum ama ileride değiştirir güç kaynağını. ASUS PH-GTX1050TI-4G GTX1050Ti, PCI-E16 3.0, 4GB/128bit GDDR5, HDMI, DVI, DisplayPort Ekran kartı - inventus şu var.

Anakart ekran kartı uyumluluk sorunu olmaz çalışır. Eski ekran kartını satıp en az 400W PSU alırsan daha iyi olur kaliteli bir marka en ucuz 400W ve kaliteli su var. AEROCOOL 400w Vx Plus Ae-vxp400 12cm Fanlı Power Supply Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL Trendyol üzerinde.
Hocam bu kart PCI express 16 3.0 ama benim anakartım 2.0 destekliyor. Bir problem çıkmaz mı ?

Hocam böyle endişelenmemin sebebi bu anakart ile birçok insan sorun yaşamış. Bundan dolayı emin olmak istiyorum.

PCI Express 3.0 ile 2.0 arasındaki tek fark hız farkı. Uyumluluk sorunu yaşamazsınız fakat yeni nesil anakartlara göre bir nebze daha düşük olur performansınız. Bu arada darboğaz olmazmış biraz araştırdım sorun yok yani. Yüksek oyunlar oynamak istiyorsanız Cyberpunk 2077 tarzı yeni nesil grafik isteyen oyunlar için GTX 970, LoL CS:GO GTA V ve bir tık üstü oyunlar için ve uzun ömürlü istiyorsanız 0 1050 Ti.

PCI Express 3.0 ile 2.0 arasındaki tek fark hız farkı. Uyumluluk sorunu yaşamazsınız fakat yeni nesil anakartlara göre bir nebze daha düşük olur performansınız. Bu arada darboğaz olmazmış biraz araştırdım sorun yok yani. Yüksek oyunlar oynamak istiyorsanız Cyberpunk 2077 tarzı yeni nesil grafik isteyen oyunlar için GTX 970, LoL CS:GO GTA V ve bir tık üstü oyunlar için ve uzun ömürlü istiyorsanız 0 1050 Ti.
Hocam o zaman GTX 970 alacağım. Oynayacağım oyunlar arasında Cyberpunk var. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Hocam o zaman GTX 970 alacağım. Oynayacağım oyunlar arasında Cyberpunk var. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Rica ederim. Fakat almadan önce en az 10 dakika FurMark testine sokun kartı. Bir de PSU değiştirmeniz gerek öneri olarak bunları öneririm.

370 TL:

450TL:

FSP almanız daha uzun ömürlü ve sağlıklı olur. Fakat High Power alsanızda sorun yaşamazsınız merak etmeyin.

Rica ederim. Fakat almadan önce en az 10 dakika FurMark testine sokun kartı. Bir de PSU değiştirmeniz gerek öneri olarak bunları öneririm.

370 TL:

450TL:

FSP almanız daha uzun ömürlü ve sağlıklı olur. Fakat High Power alsanızda sorun yaşamazsınız merak etmeyin.
FurkMark testine nasıl sokabilirim ? FSP alırım hocam. Uzun ömürlü olsun.

Furkmark testine nasıl sokabilirim? FSP alırım hocam. Uzun ömürlü olsun.

Çok basit bilgisayarınıza ya da test edeceğiniz sisteme FurMark yüklüyorsunuz internetten. Ve preset 720'ye basıyorsunuz. 10 dakika bekliyorsunuz sıcaklık 80 dereceyi geçmiyorsa sorun yok. 83 derece veya altı ise termal macun değiştirmesi gerek. Daha da yükseliyorsa ya da hata veriyor ise sorunlu demektir. Her ihtimale karşı adama sorun termal macun değiştirdinizmi yakın zamanda diye. Eğer değiştirmişse ve kart sağlam ise 80 dereceyi geçmemesi gerek. Değiştirmemiş ise termal macun değiştirdikten sonra test yapın. Ben aldıktan sonra termal macun değiştirmedim FurMark'ta 80 dereceyi geçip kapanıyordu. Termal macun değiştirdim 73 dereceyi geçmiyor tam yükte şu an.

Çok basit bilgisayarınıza ya da test edeceğiniz sisteme FurMark yüklüyorsunuz internetten. Ve preset 720'ye basıyorsunuz. 10 dakika bekliyorsunuz sıcaklık 80 dereceyi geçmiyorsa sorun yok. 83 derece veya altı ise termal macun değiştirmesi gerek. Daha da yükseliyorsa ya da hata veriyor ise sorunlu demektir. Her ihtimale karşı adama sorun termal macun değiştirdinizmi yakın zamanda diye. Eğer değiştirmişse ve kart sağlam ise 80 dereceyi geçmemesi gerek. Değiştirmemiş ise termal macun değiştirdikten sonra test yapın. Ben aldıktan sonra termal macun değiştirmedim FurMark'ta 80 dereceyi geçip kapanıyordu. Termal macun değiştirdim 73 dereceyi geçmiyor tam yükte şu an.

10 dakika yetersiz bazen 30 dakika sonra karıncalanma falan oluyor o yüzden en garantisi 35 dakika.Ama tavsiye etmiyorum dediğim gibi ekran kartı bozulsa sıradan bir bilgisayarciya vereceksiniz ve büyük ihtimalle yapamayacak ekran kartı tamiri yapabilen nadir yerler var Türkiye'de Garantili ürün olunca garanti hallediyor tamiri vs. Tavsiyem sıfır ekran kartı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı