Pek bilinmeyen bir gerçek: Türkiye'nin şu anda San Marino Devleti ile savaş halinde olması

Moon 21

Decapat
Katılım
29 Mayıs 2019
Mesajlar
334
Çözümler
1
Yer
KKTC Girne
1. Dünya savaşı'na İtalya San Marino Cumhuriyeti'ni savaşa itilaf devletleri yanında soktu. San Marino 950 eri ve 39 subayıyla İtalya'ya destek sağlıyordu. Alman Amiral Souchon’un emrindeki Türk savaş gemileri ile 29 Ekim 1914’de Karadeniz’deki Rus Liman hedeflerine saldırarak Osmanlı'nın İttifak tarafında harbe katılmasıyla Osmanlı Devleti San Marino ile harbe girmiş oldu. İttifak devletlerinin savaşı kaybetmesi ve Osmanlı Devleti'nin İtilaf Devletleri ile Mondros Ateşkes Antlaşması'nı imzalaması ve ardından Sevr Antlaşması ile Osmanlı Devleti 7 Devlet tarafından bölünüp Türklere sadece Orta Karadeniz ve Anadolu'da küçük bir toprak parçası bırakılmıştı. Lakin Sevr ve Mondros Ateşkes Antlaşmasına katılan devletler arasında San Marino yoktu. Yani San Marino Osmanlı Devleti ile bir antlaşma imzalamamış ve halihazırda hala savaş halindeydi. Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Ankara'da kurulan hükümetin Sevr Antlaşması'nı kabul etmemesi ve Kurtuluş savaşını başlatması ve Başarılı olup vatan topraklarının kurtarılması ve İtilaf devletleri ile Lozan Antlaşması imzalanıp İngilizlerin İstanbul'dan ayrılması ile beraber Türk Kurtuluş savaşı sona ermiş ardından Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştu. Ama yine Sevr ve Mondros'ta olduğu gibi Lozan Antlaşması'nada katılan devletler arasında San Marino Devleti yoktu. San Marino Devleti Sevr, Mondros, Lozan antlaşmalarına katılmayarak günümüzde Türkiye ile savaş halindedir.
sm.png
 
Ama San Marino Osmanlı Devleti'ne savaş açmış Türkiye Cumhuriyeti ile nasıl savaş halinde olabilir ki? Sonuçta Osmanlı ile Türkiye farklı ülkelerdi.
Türkiye Cumhuriyeti Osmanli Devleti'nin devamı kabul edilen bir ülke. Hatta Osmanlı Devleti yıkılınca ödenmeyen borçlar Türkiye Cumhuriyeti'ne devredildi. Daha sonra itiraz edilip eski Osmanlı Devleti topraklarındaki ülkelere borç pay edildi. Yani o zaman Osmanlı'nın egemenliği altındaki ülkeler Osmanlı yikildiktan sonra Osmanlı'nin borclarini ödediler. Yani bu mantıkla o zaman bu ülke bazi Balkan ve Arap ülkeleriyle de savas içerisinde.

Önemli olan nokta bu değil de bence, su an savaş içerisinde olsak bile bir seyin etkileneceğini/değişecegini düşünmüyorum. Artık ekonomik savas var. Eger gerçekten savaşıp darbe vurmak istiyorsan. İki tarafında şimdi silah, tank, tüfek alip savaşa gireceğini düşünmüyorum. O yüzden resmen savaş içerinde olmamızın bir sey değiştirmeyecegini düşünüyorum.
 
Bu olayı okumuştum. Ama çok da önemli bir şey değil. Avusturya ile de 1986'da barış anlaşması imzalamışlardı. Zaten Türkiye ile de hiçbir zaman savaşmadılar. Sadece İtalya'ya gönüllü asker göndermişlerdi.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı