Bu sorunları yaşamanın sebebi stabiliteyi sağlayamamış olman. Burak abi'nin de dediği gibi voltaj ayarlarını tutturamadığındandır.
Çünkü 0,2 GHZ overclock büyük bir artış değil, işlemci bu frekans hızını kaldırabilir.
Ancak şu noktaya dikkat vermeni istiyorum.
İşlemciye yaptığın
0,2 GHZ'lik OC işlemi oyunlarda
performans artışı sağlamaz.
Kartınız sandığınız kadar yüksek seviye bir kart değil güncel oyunlar için. Düşük seviye bir kart. Bahsettiğiniz oyunları ancak düşük ayarlarda oynayabilirsiniz.
Ve şunu da bilmelisiniz ki
oyunlardaki her ayar kartı aynı oranda zorlamaz.
Siz MSAA veya 16X Anti açtığınız taktirde ekran kartına çok büyük bir yük biner.
Hangi ayarın ne işe yaradığını da bilmelisiniz.
Yoksa bahsettiğim ayarlar kapalıyken düşük ayarlarda oynarsınız, oh ne güzel dersiniz. Unutur, farkında olmadan, bilmeden MSAA açarsınız ve oyun can çekişir
Buna ne oldu durup dururken dersiniz.
Sorunun çözümü 0,2 GHZ'lik bir OC işleminde değil, emin olabilirsin
İşlemci - ekran kartı ayarlarını kontrol et. Oyunların en güncel yamalarını kullan. Sistemde zararlı yazılımlar var ise sistemi baştan temizle, sistemin temelini iyi at yani. Kur bir Windows 8.1 32 bit keyfine bak.
Tüm sürücülerini güncel tut ve en önemlisi o karttan, haddinden fazla performans bekleme
Daha 2 gün önce aynı senin sisteme sahip arkadaşın evine kadar gidip, işlemcisini değiştirdim, Windows 8.1 32 bit'e geçirdim.