Pentıum dual core e5500, GTX 650 veya GTX 660 ekran kartı Darboğaz Yapar Mı?

Makaleler
13
Arkadaşlar iki haftaya kadar ekran kartı almayı düşünüyorum. Elimdeki kart gayet eski x300 serisi atı radeon 256 mb 400 mhz ddr bir kart. Şunu sormak istiyorum.

sistemim :

• anakart:asus pcg41tmlx lga775
  • işlemci intel pentıum dual core e5500 2.80 ghz (çift çekirdek)
  • psu :750 watt

Su sisteme göre 650 -660 serisi ekran kartlarından birini alırsam işlemci darboğaz oluşturur mu?

Bence sistemi, yenile hiç o sisteme ekran kartı takma. Ama illa 'ki takıcam diyorsan, işlemcini 3.20 ghz frekansına çıkarıp, takarsan hiçbir sorun yani darboğaz olacağını sanmıyorum.

Bence sistemi, yenile hiç o sisteme ekran kartı takma. Ama illa 'ki takacam diyorsan, işlemcini 3.20 ghz frekansına çıkarıp, takarsan hiçbir sorun yani darboğaz olacağını sanmıyorum.

660 ti falan alacaksan hız aşırtma veya değişim şart. Hız aşırtacaksan tabiki işlemci soğutucuda lazım olacak.

650 ti boost modelini bulursan(sanırım şu an vatanda stokta yok.) almanı tavsiye ederim. Yada Amd tarafından 7790 da olabilir.

Ne diyosunuz abi siz! O işlemci ile hız aşırtma yapılamaz yapılsa bile orta yerinden çatlar. :p Bu sisteme 400 serisi bile taksan dar boğaz yapma ihtimali yüksek.

660 ti falan alacaksan hız aşırtma veya değişim şart.Hız aşırtacaksan tabiki işlemci soğutucuda lazım olacak.

650 ti boost modelini bulursan(sanırım şu an vatanda stokta yok.) almanı tavsiye ederim.Yada Amd tarafından 7790 da olabilir.
Hız aşırtmanın şart olduğunu biliyorum. Hatta geçen yıl bu sistemle hız aşırtma yaptım. Ancak kışın yaptım yazın cesaret edemedim. Elimde stok fan mevcut o yüzden.
ikinci söyleyeceğim şey, aslında Haswell-e soketli 2014'te çıkacak olan işlemci ve anakartlardan tercihim. Şuan sistemi yenilemeyeceğim için 650-660 serisi kartlardan alacağım.

Arkadaşlar GTX 660 ve cooler master hyper 212 evo aldım.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı