Pentium E5300 tabanlı sisteme 500 TL'ye ekran kartı ve RAM tavsiyesi

legend_mf

Hectopat
Yer
Balıkesir/Gönen
Daha fazla  
1.jpg
2.jpg
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg

Merhaba arkadaşlar masaüstü bilgisayarım yukarıda görüldüğü gibi özelliklere sahiptir. Benim işime yaramıyor, hiç oyun performansı alamıyorum. Güncel oyunlarda bile en düşük ayarlarda en fazla 15-20 civarı fps alıyorum. Bu bilgisayarı ram ve ekran kartı bakımından güçlendirmek istiyorum. Güncel oyunları yüksek ayarlarda oynayan ekran kartı tavsiyelerinizi bekliyorum. Bütçem en fazla 500 lira.

Eğer oyun oynayacaksan önünün açılacağını sanmıyorum. Zaten eski sistem. Değiştirebileceğin 3 şey var. Ya ekran kartı ya bellekler ya da harddisk. HDD'yi bir SSD ile değiştirirsen işlemlerin hızlanır. Oyunların ara sahneleri daha hızlı yüklenir ve bilgisayarın daha hızlı açılır. Belleği değiştirirsen pek faydasını görmezsin ama çeşitli işlerinin hızları artar. Ekran kartını değiştirirsen oyunların daha akıcı çalışır.

Vatan Bilgisayar dan bir adet Msi Gtx 750 ve 2 gb ram alırsan orta sevide rahat oyun oynarsın. E5500 model bir işlemcide kullanıyoruz. Bir sorun yok. Birde Psu'nu değiştir. Zalman 500w 80 plus Psu da almalısınız. Casper marka kasalarda ne.olduğu belirsiz Psular kullanılıyor. İstersen tavsiye edeceğim parçaların linklerini atayım. İyi Forumlar.

E5200 GTA4 için yeterli midir?

Internet cafe sahibi bir tanıdığım var. Zotac gtı 210'la en düşük ayarda açıyorsa, senin bu kartla düşük orta açman mümkün ki, pentium d820 işlemcim var eski bir mimariye sahip 90 nm lik. Senin kullandığın 45 nm lik ve daha az güç tüketimine sahip. Pd 820 ile biraz takılmalar da olsa açmıştı. Ama çok ısınan bir işlemci olduğu için birde zaten dual core serisi işlemci hatta ve hatta zaten 2006-2007 senesinden kalma bir işlemciden öle fazla da beklentili olmamak lazım. Senin kullandığın işlemcinin mimarisi gene iyi o yüzden Msi Gtx 750 modelini almalısınız. İşlemcini kurtaracaktır. Bir adette 2 gb bellek artışı ve sonrasında win 8.1 de yüklersen seni bir süre daha rahatlatacaktır.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı