Pentium G3258 Overclock 4.4GHz ile sıcaklık değerleri

Nıtroax

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler arakdaşlar. Yeni PC topladım foruma da yeni katıldım:) Sistemim şu şekilde:
Msi H81MPro-VD anakart
8GB DDR3 1600MHz Kingston RAM
Msi 2GB DDR5 128bit GTX 75o ti Twın Frozr Gamıng ekran kartı
Pentium G3258 işlemci overclock 4.4GHz
Cooler Master Hyper 103 Soğutucu
2TB hard disk

Sormak istediğim şu arkadaşlar prime 95 ile test ettiğim zaman CPU sıcaklığı 72 dereceyi buluyor aynı şekil çekirdek sıcaklıklarıda 72 dereceyi buluyor. Sizce bu normal mi yüksek mi? İlaveten bir şey daha sormak istiyorum.

Normalde herkesin CPU Cekirdek sıcaklığı 1.2 1.3 1.4v olur benimkisi ise 0.144v bu normal mi?
Herkesin CPU Sıcaklığı tam yükte 50 55 derece iken benimkisi 72 derece ayrıyetten çekirdek sıcaklıkları 80 90 derece iken benimkisi 72 derece. Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlarımız yardımcı olurlarsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı İşlemci (donanım) aynı soğutucu kullanılsa bile, sıcaklıkların aynı olması imkansızdır. Bunun nede ise konum..! (Benim oturduğum şehir 30 derecedir, bi başkasının 25 derecedir.)
Voltajın sizde düşük gözükmesinin nedeni ise sabit olmaması, yani ihtiyaç duyduğu kadar çekiyor, normal yani. Ama yük altında çektiği voltaja pekala bakabilirsiniz.
Prime 95 ile 75 dereceyi görmesi de normal bu arada.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı