Pentium P6200 Laptopta Windows 10 nasıl hızlandırılır?

Makaleler
19
10 yıllık falan cihaz, Windows 10 Enterprise yüklenmiş.
Cihaz aşırı yavaş ve kasıyor, yüksek performansa aldım animasyon ve efektleri kapattım ama fark etmiyor. İçindekiler silinmeden ne yapabilirim?
Intel pentoum P6200.
4 GB RAM.
298 GB HDD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Chipset uygunsa işlemci değiştirilebilir ayrıca ram ve ssd takviyesi ile gündelik kullanım için uygun hale gelebilir. Bulabilirseniz i5-3210m Öneririm.

Son düzenleme:
Samsung R538 kullanıyorum, geçen sene 400 liraya almıştım ikinci el. Geldiğinde içinde P6200 ve 2 GB RAM vardı. Şu anda i5 480M(ekran kartsız cihazlar için en iyisi bu), 4x2 1066 RAM ve 240GB Gigabyte SSD var. Eh biraz düzeldi ama bu cihazlar yaşlandı ancak internette takılmalık.

Cihaz aşırı yavaş ve kasıyor, yüksek performansa aldım animasyon ve efektleri kapattım ama fark etmiyor. İçindekiler silinmeden ne yapabilirim?
Intel pentoum P6200.
4 GB RAM.
298 GB HDD.

İşlemci olarak İ5-580M veya en pahalısı i7-640M
RAM 2x4 ( 2x8 olursa bilgisayar düzgün çalışmaz çünkü işlemci desteklemiyor)
240 GB SSD

Bunları yaparsan sistemin güzel çalışabilir.

Son düzenleme:
Intel pentoum P6200.
4 GB RAM.
298 GB HDD.
Termal macun'u yenile ve sistemi temizle eski sistemlerde bunu yapınca çok farkediyor.

@Ippo Makonouchi @Ippo Makonouchi 580M TR'de bulması zor ve pahalı i7 çok gereksiz, hepsi 2 çekirdek 4 izlek işlemciler, aralarındaki fark çok az, en F/P olanları 480M. Ben RAM'i artırdım 8'e ama çok gerekli değil 4 yeterli neden derseniz zaten RAM dolmadan işlemci dolmuş oluyor(sınırına geliyor). Bu cihaza yapılacak en iyi şey 480M ve SSD. Başka bir şey lazım değil.

1. nesil işlemciyi ne yapsın hocam adam çok bir şey fark etmez performans açısından.

Yok hocam yine iyi geliyor bir i5 takmak, Pentium ile sürünüyorsunuz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı