Pentium sistemde RAM arttırmak işe yarar mı?

mirzahan26

Hectopat
Herkese merhaba.
İşyerinde kullanmakta olduğum yaklaşık 10 yaşında bir bilgisayarım var. İşlemcisi Pentium Dual-Core CPU'e 5700 3.00 GHz, ekran kartı Intel 4 Series Express Chipset Family, anakart HPB Microtower, bellek 2 GB. Bu sisteme oyun oynamak için ek bellek takabilir miyim, performansa olumlu bir etkisi olur mu? Teşekkür ederim.

Bu sistemle yeni oyunları oynayamazsınız.
Eski oyunları oynamayı düşünüyorsanız 2GB yeterli olduğunu düşünüyorum.
Sistemde entegre grafik var, ekran kartını değiştirmeyi düşünebülürsünüz.
Steam'den Mount and Blade with Fire and Sword oyununu satın alıp indirdim. Oyunu açtı ancak tüm grafik ayarlarını minimuma indirmeme rağmen oyun çok takılıyor ve bu hali ile oynamak mümkün değil.

Steam'den Mount and Blade with Fire and Sword oyununu satın alıp indirdim. Oyunu açtı ancak tüm grafik ayarlarını minimuma indirmeme rağmen oyun çok takılıyor ve bu hali ile oynamak mümkün değil.
İşte grafik kartının ve işlemcinin yetersizliğinden dolayı bunlar oluyor.
M. and B. minimum için 512MB bellek isteyen bir oyun, yani RAM darboğazınız yok.
Grafik kartını yükseltirseniz gayet iyi oynarsınız.

Herkese merhaba.
İş yerinde kullanmakta olduğum yaklaşık 10 yaşında bir bilgisayarım var. İşlemcisi Pentium Dual-Core CPU'e 5700 3.00 GHz, ekran kartı Intel 4 series Express chipset family, anakart HPB microtower, bellek 2 GB. Bu sisteme oyun oynamak için ek bellek takabilir miyim, performansa olumlu bir etkisi olur mu? Teşekkür ederim.

Benim de sizinki gibi 10 yıllık bir sistemin vardı CS:GO falan oynuyorum. Yukseltmeler falan yaptım ekran kartı falan falan RAM yukselttim ama olmuyor işte. İslemcim çöp bir işlemci i3 550 olduğundan çok darboğaz oldu işlemci testi yapayım dedim testte 100/100 işlemci kullanılıyordu ama ekran kartı 100/5 falan kullanılıyordu. Test basladiktan 5dk sonra PC kapandı falan açtım. İşlemci kondansatörleri patlamış yani diyeceğim şu ki dusuk sistem PC'leri zorlamamak lazim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim de sizinki gibi 10 yıllık bir sistemin vardı CS:GO falan oynuyorum. Yukseltmeler falan yaptım ekran kartı falan falan RAM yukselttim ama olmuyor işte. İslemcim çöp bir işlemci i3 550 olduğundan çok darboğaz oldu işlemci testi yapayım dedim testte 100/100 işlemci kullanılıyordu ama ekran kartı 100/5 falan kullanılıyordu. Test basladiktan 5dk sonra PC kapandı falan açtım. İşlemci kondansatörleri patlamış yani diyeceğim şu ki dusuk sistem PC'leri zorlamamak lazim.
CSGO işlemciye çok yüklenen bir oyun.
Ama Mount and Blade ve bu tarz eski oyunlar için upgrade yapılabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekonomik olsun diye toplamayı düşündüğüm APU işlemcili bir sistem bile yaklaşık 3.000 TL. ye mal oluyor. Dediğim gibi asıl kullanım amacım zaten oyun oynamak değil. Bu nedenle en az maliyetle ne yapabilirim onu anlamaya çalışıyorum. Cevap veren herkese çok teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı