PES mi FIFA mı?

Son yıllarda PES oynamadım, o yüzden net bilmiyorum. En son PES 2018 oynamıştım, ara pasları ve kayarak müdahaleleri, çalımları vs pek gerçekçi gelmemişti.

Son FIFA'ların, özellikle de FIFA 21'in pas sisteminin gerçekçilikten uzaklaştığı, kompetitif oynamanın iyice sinir bozucu hale geldiği söyleniyor. Bu açıdan PES tarafına kayan insan sayısı artmış son dönemde.

Ben şahsen sadece evime gelen arkadaşlarla veya bilgisayara karşı oynuyorum, en son FIFA 17'i online oynayıp 1 ay içerisinde koca bir stres topuna dönüşmüştüm.

Bağımsız olarak, EA'in politikaları da şu an leş gibi. Küçük çocuklara kutu açılımı altında kumar oynatıyor, eski oyunların hiçbirine transfer güncellemesi getirmiyor, oyunlarda yenilikten eser yok vs.
 
Oynanış ve hissiyat olarak açık ara FIFA diyorum. Lisanslar ve grafikler vs. için de FIFA çok çok önde.
 
Gerçek bir oyuncuya sorarsan FIFA diyecektir her zaman. Hayatında PES 2013'den başka oynanamış, diğer sürümleri tek oynamaya fırsat bulduğu yer Playstation Cafe olan tipler FIFA zor, PES daha iyi diyor komedi gibi :D PES önce gitsin de lisans alsın kendine. Yıllardır aynı liglerden çıkmıyor, tek yaptığı oyuncuların yüzlerine verdiği önem ve sahanın rengini daha da yeşillendirmektir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı