PES mi FIFA mı ?

PES Mİ FIFA MI ?


  • Oy verenlerin toplamı
    45
Bence FIFA Pes'e bin hatta onbin çeker. Çünkü FIFA'da grafik olsun,takımlar olsun gol sevinçleri adamların yüz şekilleri Pes'e göre çok iyi. Eskiden Pes'daha iyi diyordum fakat şimdi FIFA daha iyi diyorum. :)
 
Pc'de oynadığım oyun türlerinden birisi futbol diğeri de basketboldur. Geri kalan oyunları dener , biraz oynar bırakırım.

Fifa hayatıma Fifa 05 isimli oyunla başladım, daha sonra Pes 6'nın daha iyi olduğunu gördüm ve Pes serilerini oynadım 2010 serisine kadar. Taki Konami Pes 2011'de oyunu batırana kadar. Pes 2011 ve 2012 futbol zevki vermeyen 90 dakika boyunca top bir sende bir rakipte olan yakar top misali bir oyun. Pes 2011'de çelme atınca oyuncunun havada takma atması, ayak içi ile vurulan topun ters tarafa gidecek kadar fizik kurallarını alt üst eden bir oyun olduğuna girmiyorum bile.

Ea Sports ise yıllarca aynı oyunu menü teması ve transferleri yaparak sattı. Bunlar Fifa 07, 08, 09. Daha sonra Fifa 10'da aklı başına gelen Ea Sports 2011 serisi ile resmen Konami'ye fark attı. Gerçekci mücadeleler, üst düzey yapay zekalı kaleciler, maça zevk veren yorumlar yapan spiker, sesi fazla verince aklını alacak tezahuratlar... Kısacası gerçek maç atmosferi.

Fifa 12'de ise ani hareketlerde oluşan düşmelerin gerçekçiliği, kariyer moddaki gerçek teknik direktör havası harika. Konami her sene tema ve saçma sapan prim beklediği şeyler ile karşımıza çıkarken Fifa 3 senedir üstüne bir şey ekleyerek geliyor.

Neden Fifa?
Çünkü:
- Gerçek maç atmosferi Pes'in çok çok üstünde.
- Maç esnasından dakikalarca susan bir spiker yok.
- Üst düzey yapay zekalı kaleci mevcut. Konamı bunu Pes 2013'te Fifa kadar olmasa da baya geliştirmiş demo da gördüğüm kadarıyla.
- Birkaç komut ile değil birçok komut ile oynanır Fifa... Plase, aşırtma, gelişine vuruş vs. Pes de özel tuşlar olsa da şut hep aynı gidiyor nedense.
- Fifa bu sene Xbox'ta ses komutuyla çalışan bir oyun getiriyor. Be a Pro modunda bağırarak pas isteyecek, küfür edeceksin. Bu sene pek bir şey beklemeyin bu özellikten ama ileriki senelerde harika olacağına eminim. Düşünsene 2 sene sonra hakaret ettiğinde kart gösteren hakemler olacak...

Bu kadar şeye rağmen hala Pes hayranları ise fanboydan başka bir şey değildir. Bana fanboy diyen varsa Pes daha iyi bir oyun çıkartsın Pes oynarım. İsme değil atmosfere bakarım :)
 
FIFA 2012'yi oynamadım, PES'i seviyorum. O yüzden PES.

Güncelleme: FIFA 2012'yle birkaç maç yaptım, alışık olmadığımdan pek zevk alamadım. Ama biraz daha gerçeğe yakın gibi. Alışırsam belki severim.

Ben de sen gibi Fifa'dan Pes'e geçmiş biriyim. Pes'e geçtiğimde 2008 yılında hiç zorluk çekmedim ama Pes 2010,11'den sonra Fifa'ya geçtiğimde işk 5-10 maçta alışmak için oynadım. Sonra vazgeçilmezim oldu. Emin ol Pes'i unutacaksın :)
 

Geri
Yukarı